Afsluiting boekenmarktseizoen in Koepelkerk

10-09-2017

Het actie comite van de Stichting Koepelkerk Hoorn stuit op zaterdag 23 september haar succesvolle seizoen 2017 af met een grote na jaars 2de hands boekenmarkt in de kerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn, aanvang 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Het seizoen 2017 zijn wij dit voorjaar gestart, begin april, met 3 grote boekenmarkten, en vervolgens zijn wij het gehele zomerseizoen vele dagen in de week voor het publiek geopend geweest voor bezichtiging.

Dit voorjaar kwam ook een aantal bestuursleden van het Kamper Mannenkoor DEV in Hoorn op bezoek. Eenmaal in de Koepelkerk aangekomen vonden zij onze monumentale kerk een mooie plek om hun jubileumweekend daar te starten met een muzikaal optreden, voordat zij later vanuit  opstapplaats Hoorn terug zouden varen over het ijsselmeer richting Kampen.

Het Christelijk Kamper Mannenkoor DEK (75 man)  verzorgt tijdens onze boekenmarkt om 12.30 uur een optreden van een half uur, vóór in de kerk. De toegang is gratis.
Ze zingen populaire liederen uit hun jublieumprogramma van dit seizoen.

Het Christelijk Kamper Mannenkoor DEK (Door Eendracht Verbonden), is een eeuw geleden, op 2 januarie 1917, opgericht en begonnen met 20 mannen.
Nu al decennia lang een toonaangevend mannenkoor met een unieke koorklank. Het koor bestaat dit jaar 100 jaar, met als resultaat dat het, op 27 april j.l., uit handen van de Burgermeester van Kampen, een Koninklijke erepenning mocht ontvangen, namens Zijne Majesteit de Koning.

 

Het mannenkoor komt met bussen naar Hoorn en zal rond 12.00 uur bij de kerk arriveren en om 12.30 uur een optreden verzorgen in de Koepelkerk. Vervolgens maken zij een wandeling door onze mooie historische stad, richting de Hoornse haven, waarna zij hun jublieumweekend gaan vervolgen met een boottocht.

Het actiecomité van de Stichting Koepelkerk heet iedereen van harte welkom om deze bijzondere laatste boekenmarkt met muzikale afsluiting van een succesvol zomerseizoen 2017 bij te women.

 

De opbrengst gaat geheel naar het restauratiefonds van onze monumentale kerk.
Het bestuur is op dit moment bezig met de afronding van de plannen om te starten met het groot onderhoud van de voorgevel en de fronttorens aan de voorzijde.

 

Wij houden U daarvan op de hoogte in de komende periode.


 

Koepelkerk Koepelkerk
Boeken- en platen in Koepelkerk Boeken- en platen in Koepelkerk

Reacties
Reactie: (kees de greeuw)
17-9-2017, 08:24
Mooi dat zoveel vrijwilligers het mogelijk maken dat zo.n byzonder monument in Hoorn dit afgelopen zomerseizoen bijna dagelijks voor bezoekers open gesteldt was veel succes zaterdag 23 sept meter de laatste boekenmarkt 2017 en het optreden om 12.30 uur van het grote chr. Kamper mannenkoor dev in de koepelkerk.