Wat geloven onze nieuwe buren?

19-09-2017

Bewonersoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen organiseert op donderdag 28 september een bijeenkomst over de Islam. De bijeenkomst begint om 20 uur en vindt plaats in wijkcentrum de Huesmolen.

 

De samenstelling van de bevolking is de laatste jaren sterk veranderd. Met de komst van veel nieuwe Nederlanders uit de Arabische sprekende landen is het aantal mensen, dat de Islam aanhangt sterk toegenomen.

 

De Islam is een van de snelst groeiende godsdiensten in ons land. Veel mensen denken bij de Islam aan geweld, aanslagen en mensen die op de vlucht zijn. Is dat terecht? Wat gelooft een Moslim eigenlijk? En wat zegt de Koran over geweld en de verhouding van mensen tot elkaar?

 

Om meer helderheid hierover te krijgen organiseert bewonersoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen een informatiebijeenkomst over de Islam.                                                                                                                                                                  

De bijeenkomst wordt ingeleid door Kholoud Al Mobayed, lid van de gemeenteraad in Hoorn. Zij is opgegroeid in Syrië en heeft aan de Universiteit van Damascus rechten gestudeerd. Zij vertelt aan de hand van haar eigen levensgeschiedenis wat de Islam voor haar betekent. Zij maakt gebruik van haar eigen ervaringen en kennis van de Koran en de Sharia om meer inzicht te geven in wat de uitgangspunten van de Koran, de Islam en Moslim zijn, betekenen.

 

U kunt vragen stellen en aan de hand van stellingen verder discussiëren.

Tot slot van de bijeenkomst kunnen bewoners suggesties doen om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.                                                                                                                                                   

Koffie en thee worden gratis aangeboden.

Bewonersoverleg Risdam-zuid Bewonersoverleg Risdam-zuid