Kees Vriend 'Thuis'

11-10-2017

Première en album presentatie in Het Park in Hoorn, 21 oktober 2017

Waar spreken we af om opnieuw verliefd te worden en het leven te vieren?

En waar spreken we af voor een goed gesprek of een scherpe blik?

 

Kees Vriend op gitaar en Bas Bons op piano twee singer-songwriters en vrienden, zijn in september de try out van hun tour ‘Waar spreken we af begonnen’.

 

Kees maakt hierin zingend in de Nederlandse taal de balans op van een rusteloze zoektocht naar de schoonheid van het leven. Vriend stelt vragen, maar hoeft geen antwoorden. Liever de verbazing en de verwondering. Liever onzeker, dan steeds meer zeker te weten.

 

Op 21 oktober a.s. vindt (niet ver van zijn woonplaats Hoogwoud) in Het Park in Hoorn de première van dit theaterprogramma plaats. Tevens is ook de presentatie van zijn album “Thuis” waar dit programma van afkomstig is.

 

’Thuis’ is Nederlandstalige popfolk: soms fijnzinnig, dan weer schurend en onstuimig met een muzikale ontmoeting met o.a. Tim Knol. Kees Vriend zingt over vriendschappen die gaan, liefdes die blijven en mensen die stilstaan. Verhalende liedjes in de stijl van Acda en de Munnik en De Dijk en geïnspireerd door grootheden als Daniel Lohues en Maarten van Roozendaal. Laat hem, zoals hij zingt, die Kees de jongen blijven. Vrij naar de hoofdpersoon uit het gelijknamige boek van Theo Thijssen.

 

Een eerste kennismaking met Kees Vriend was er in 2013, met zijn uitvoering van ’Ik Betaal’, een pareltje van Ramses Shaffy, te horen op het album ‘Leef’. Diverse Shaffy-nummers in de uitvoering van o.a. Bløf en The Scene. Zijn kerstsingel “Jou Met Kerstmis” waar Giel Beelen vol lof over sprak, was op diverse radiostations te horen.

 

Vriend maakte jarenlang muzikaal (jeugd)theater en bewandelt nu nieuwe muzikale paden op zoek naar het  avontuur.

www.keesvriend.nl (http://www.keesvriend.nl)

 

 

Kees Vriend uitsnede - foto Michel Bosch Kees Vriend uitsnede - foto Michel Bosch
Kees Vriend Kees Vriend
image001 image001
Het Park gebouw Het Park gebouw