Duizend lantaarns verlichten het Zuiderzeemuseum

18-10-2017

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vindt op zaterdag 28 oktober de traditionele Avond in het buitenmuseum plaats. Wel meer dan duizend stormlantaarns brengen de straten en huisjes in gezellige sferen. Voor kinderen zijn er gratis lampionnen en is het knutselatelier geopend. Verschillende muziekoptredens van o.a. de Sjappetouwtjes geven de avond een muzikaal Zuiderzeetintje. De avond wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow, wat een mooi uitzicht oplevert vanaf het dijkje.

 

Op deze avond werpen meer dan duizend stormlantaarns een sfeervol licht over de straten en huisjes van het buitenmuseum. Bovendien zijn niet alleen alle huizen van het buitenmuseum geopend, maar worden er ook verschillende ambachten gedemonstreerd én is er een Oudhollandse kermis met gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Maak een rondje in de zwanenzweefmolen of de carrousel, zwier op de luchtschommel en sla zo hard je kunt op de kop van Jut! Voor de kinderen zijn er gratis lampionnen en voor iedereen is er een knallende vuurwerkshow aan het slot van de avond.

 

Prijzen en openingstijden
De Avond in het buitenmuseum duurt van 18.00 tot 21.00 uur.

De toegangsprijs is € 7,50 per persoon. Kinderen tot en met drie jaar, bezitters van een Museumkaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben vrij toegang.

Bezoekers die overdag naar het museum komen, mogen na de gebruikelijke sluitingstijd om 17.00 uur blijven of later op vertoon van hun toegangsbewijs weer naar binnen.

Het buitenmuseum is te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg.

Parkeren kan op het Enkhuizerzand (volg borden Sprookjesland) of bij het NS-station Enkhuizen.

De museumveerboten varen ’s avonds niet. De laatste museumveerboot van de dag vertrekt om 17.30 uur uit de haven in het buitenmuseum.

Inwoners van Enkhuizen word aangeraden om te voet of met de fiets te komen.

 

Foto’s Frank Bedijs

Avondopenstelling verlichte gracht Avondopenstelling verlichte gracht
Avondopenstelling lampionnen Avondopenstelling lampionnen
Zuiderzee Museum Zuiderzee Museum