Waardering voor mantelzorgers

23-10-2017

Mantelzorgers willen gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Omring heeft samen met de gemeente Hoorn die verwachtingen van mantelzorgers gevat in het project “Welverdiend”: een methode om mantelzorgers te waarderen, belonen, maar ook te vragen naar de knelpunten waar ze mee te maken hebben. Dat helpt zowel Omring als de gemeente Hoorn om de zorg en ondersteuning te verbeteren.

 

De rol van mantelzorgers wordt steeds groter en belangrijker in de dagelijkse zorg. Om te ontdekken hoe we elkaar het beste kunnen ondersteunen is Omring sinds 2016 aangewezen door de gemeente Hoorn om in gesprek gegaan met groepjes mantelzorgers. We zien het als onze verantwoordelijkheid die toenemende kennis met iedereen te delen.

 

Omring heeft meer dan 500 individuele mantelzorgers uit Hoorn gesproken en een eerste contact gelegd met nog eens ruim 300 personen.

 

Hoorn is een van de weinige gemeenten in Nederland waar al 2 jaar lang zo structureel wordt gewerkt aan waardering, beloning en informatie-uitwisseling voor mantelzorgers.

 

Behalve groepsinterviews verzorgt Omring voor de gemeente Hoorn ook de uitreiking van het mantelzorgcompliment. Bovendien organiseert Omring dit jaar 2 feestelijke avonden:

-        op 26 oktober in de Nadorst komen 150 mensen genieten van een bingo avond met hele mooie prijzen

-        en op 15 november een cabaretavond met WestFries collectief in de Kreek.

 

Mantelzorgers komen vaak niet toe aan “iets leuks doen”. Door voor hen een ontspannen avond te organiseren laten we zien dat de gemeente Hoorn hun inspanningen echt waardeert. Het is toch ook geweldig dat mensen, die opeens met de zorg voor een naaste belast worden, zelf ook eens in het zonnetje worden gezet.

Omring logo Omring logo