In gesprek tijdens de Week van Respect

03-11-2017

Hoe ga je respectvol met elkaar om? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de nationale Week van Respect die start op maandag 6 november. Hoorn is een van de 130 gemeenten die tijdens de Week van Respect verschillende activiteiten organiseert, om zo te werken aan een tolerante samenleving waarin iedereen meedoet. In Hoorn gaan meerdere collegeleden met inwoners in gesprek en worden er gastcolleges op scholen gegeven

 

Jeugdtoezichthouders

Naast de reguliere handhavers werkt de gemeente sinds juni van dit jaar met jeugdtoezichthouders. De jeugdtoezichthouders richten zich speciaal op het in gesprek gaan met jongeren, het in kaart brengen van jeugdoverlast en het aanpakken van jeugdoverlast.  Om te laten zien wat ze zoal doen en wat zij kunnen betekenen voor jongeren, geven zij op woensdag 8 november samen met wethouder Samir Bashara twee gastlessen op de Praktijkschool Westfriesland.

 

Jongeren en ouderen in gesprek

Wethouder Theo van Eijk kookt op donderdag 9 november in Wijkcentrum de Zaagtand. Samen met een aantal jongeren en ouderen gaat hij de keuken in om te koken en te praten over gezamenlijke passies en wederzijds respect.

 

Handhaving

Burgemeester Jan Nieuwenburg loopt een middag mee met team handhaving. Zo gaat hij op vrijdag 10 november in het centrum van Hoorn de straat op. De burgemeester gaat in gesprek met inwoners over handhaving, de taken van toezichthouders en het respectvol omgaan met elkaar.

 

Gastlessen

Wethouder Nel Douw vrijdag 10 november brengt een bezoek aan het d’Ampte. Ze verzorgt op deze vo-school samen met Faraaz Ramdjanbeg van stichting Tweestrijd twee gastlessen. Stichting Tweestrijd wil jongeren aansporen om over hun problemen te praten, om zo te proberen het aantal zelfmoorden onder jongeren terug te dringen. Vorig jaar werden er ook gastlessen gegeven op het d’Ampte en dat werd een succes. ‘Juist in de klas is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan jezelf kunnen zijn, anderen in hun waarde laten en elkaar leren aanspreken op gedrag. De rol van docenten en coaches is hierbij onmisbaar’, aldus de wethouder.

 

Over de Week van Respect

Naast de 130 gemeenten die meedoen, doen ook Tweede Kamerleden, BN’ers en andere betrokken mee met deze week. De Week van Respect is een initiatief van Respect Education Foundation (REF). De stichting zet zich in voor een sociaal veilige samenleving, waarin kinderen en jongeren zich thuisvoelen en waar zij actief aan deelnemen.

Meer informatie is te vinden via www.weekvanrespect.nl (http://www.weekvanrespect.nl).

Gemeente Hoorn logo Gemeente Hoorn logo

Reacties
Reactie: (johan)
8-11-2017, 09:40
Een pleister op een houten been.

Reactie: (dirk)
8-11-2017, 07:19
Een democratie misbruiken om mensen tegen elkaar op te zetten dit alles onder het mom van respect, Als je dit opmerk als feit heb je het nog gedaan ook. De Hele rechtse opkomst is tot stand gekomen door verdeel en heers van de bestaande politiek die om respect lopen te smeken om hun verwerpelijke levenshouding.