Strippen en slopen van portiekflats in de Siriusstraat (Video)

04-11-2017

Video: klik_hier (https://youtu.be/CXhAcJPP3uc)

Slopen om plaats te maken voor moderner en mooier. Dat gebeurt momenteel in de Siriusstraat. Het is moeilijk voor te stellen dat de nieuwbouw op deze plek in de zomer van 2019 klaar zal zijn. Voorlopig zien wij alleen nog maar slopers bezig met het ontmantelen van de portiekflat waarvan nog slechts het karkas rest.

Nu nog een lugubere aanblik, straks een moderne woonwijk, de Siriusstraat, Steenbokstraat en Zuiderkruisstraat omvattende. Woningcorporatie Intermaris doet er alles aan om het de bewoners van de wijk zoveel mogelijk naar de zin te maken. Bij de presentatie van de nieuwbouwplannen een paar maanden geleden waren de reacties als ”Het wordt echt mooi” en ”De plannen zijn fantastisch”. Samen met de al gerealiseerde bouw en verbouw van ’sterflats’ en de grote verbouwing van winkelcentrum ’De Grote Beer’, ondergaat de in de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwde woonwijk ’De Grote Waal’ langzaam maar zeker een spectaculaire metamorfose. Klaar voor volgende generaties.

Maar voorlopig is de flat aan de Siriusstraat nog grotendeels het domein van slopers die zich kunnen uitleven op de ’ouderwetse’ bouwstijl inclusief het nu als bouwmateriaal verboden asbest.

Kijk naar de reportage die RVDmagic Videoproducties over de sloop van de Siriusflat heeft gemaakt.   

Samen de buurt verbeteren Samen de buurt verbeteren