Gastvrije Horinezen gezocht voor koffie-ontvangst cruisgasten

22-11-2017

Gastvrije Horinezen zijn meer dan welkom om zich aan te melden als ‘gastadres’ voor riviercruise gasten die in het voorjaar 2018 weer naar Hoorn komen. De gasten komen hoofdzakelijk uit Canada, Amerika, Australië en Engeland en komen naar Hoorn als onderdeel van een tiendaagse tulpencruise. Hoorn werd de afgelopen jaren veelal betiteld als ‘highlight of the cruise’ bestemming.

 

Het gaat in totaal om ca. 5000 gasten die naar Hoorn komen. De organisator van deze unieke huisbezoeken voor toeristen is Hoorn Events. Hoorn Events zoekt voor deze aankomsten nog adressen/locaties waarvan de gastvrouwen/gastheren het leuk vinden om groepjes te ontvangen.


Ruime ervaring vanwege grote succes

Voor het zevende jaar organiseert Hoorn Events, onderdeel van Events Holland, deze arrangementen voor de rederijen. Er wordt reeds teruggevallen op tientallen adressen die bereid zijn om gasten te ontvangen, maar er is nog plek voor een aantal adressen meer om te zorgen dat de planning volledig kan worden gemaakt. Er zijn 22 aankomstdata in 2018, waarvan 17 maart 2018 de eerste en 28 april 2018 de laatste. Er wordt gezocht naar adressen in haven, centrum of rondom Koepoortsweg.

 

Unieke culturele connectie tussen gast en Horinees

De service is volgens Hoorn Events en de betreffende rederij (klant) uniek in West-Europa. Volgens directeur Rob van Loon beschouwen veel van de toeristen het uurtje huisbezoek bij de Hoornaars zonder meer als één van de hoogtepunten van hun cruise. Hoorn wordt aangedaan als onderdeel van de Tulip and Windmill Cruise. De cruisegasten vinden Hoorn geweldig vanwege de  compacte binnenstad, de prachtige historische haven en het veelvoud aan monumenten, maar vooral ook vanwege de gastvrijheid.
 

De bewoners die in de ochtend een groepje van gemiddeld 8 cruisegasten ontvangen, krijgen een kleine vergoeding per persoon. Sommige gastheren en gastvrouwen onderhouden nog steeds contact met de mensen die ooit op bezoek kwamen. Een aantal adressen heeft inmiddels door de jaren heen een dik gastenboek met ervaringen opgebouwd waar ze nog regelmatig met plezier naar terugkijken.

Ook Ellis Bosch kan daarover meepraten. Zij en haar echtgenoot Danny zijn in hun fraaie woning aan de Zon, vanaf het begin van de partij. Ellis licht toe: “Ook wij hebben nog steeds contact met verschillende Amerikanen die hier geweest zijn. Niet heel intensief hoor, maar af en toe een berichtje. Een kerstkaartje of een mail, met een foto of een bedankje.” Ze vervolgt: “Eén stel stuurt elk jaar nog een kerstkaart. Ik heb een gastenboek vol enthousiaste kreten als ‘terrific” en ‘highlight” en ik vraag de bezoekers ook hun naam op te schrijven op een groot formaat landkaart, nabij hun woonplaats. Dat levert de wetenschap op dat veel van de cruisepassagiers uit Amerikaanse kustgebieden blijken te komen. Ik heb net een nieuwe kaart gekocht, de derde, want de andere zitten vol. Bij New York was de hele oceaan volgeschreven met namen.

 

Opgave tot 15 december 2017

De eerste schepen arriveren op zaterdag 17 maart 2018. Hoorn Events is voor deze data nog op zoek naar ongeveer 10 a 15 adressen. De organisatie vraagt belangstellenden om zo spoedig mogelijk, liefst vóór 15 december 2017, contact op te nemen met Jeroen Meissen van Events Holland via 0229-216527 of

jeroen@eventsholland.nl (mailto:jeroen@eventsholland.nl).

cruisegasten1 cruisegasten1
foto 1 (4) foto 1 (4)
foto 5 foto 5
Events Holland Events Holland