Hoorns wethouder Nel Douw verlaat SP

23-11-2017

Sinds het hoofdbestuur van de Socialistische Partij de Hoornse afdeling verbood om mee te doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen is de afdeling in een staat van onthechting. Voorlopig laatste feit is het opzeggen van het SP-lidmaatschap door wethouder Nel Douw. Onderstaande schreef zij op Facebook:

”Nooit gedacht en toch gebeurd: ik heb mijn lidmaatschap van de SP opgezegd. Daarmee komt een einde aan een lange en ingrijpende periode in mijn leven. Ik wil dit moment toch even markeren.
Ooit ben ik thuisgekomen bij het gedachtengoed van gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit. Waarden die ik vanuit mijn opgroeien en volwassen leven volledig heb geïnternaliseerd. Lange tijd voelde de SP voor mij als een veilig thuis van gelijkgestemden en bondgenoten. Dat huis heb ik verlaten. Ik maak mijn periode als wethouder graag af want ik ben nog niet klaar met de agenda van deze periode. Maar ik doe dat niet meer namens de SP.
Ik bedank alle SP-ers waar ik de afgelopen 17 jaar mee optrok. Ook degenen wier gedrag me nu is tegengevallen: we hebben ook mooie momenten gedeeld.
Ik voel me ontheemd en het doet pijn. Maar ik voel me ook enorm gesteund door alle warme reacties die ik nog steeds krijg. En ik vind gelukkig een onverwoestbaar thuis bij mijn familie”.

De reacties op dit Facebookbericht zijn massaal en voor het overgrote deel begripvol. Het onderstreept gevoelens van respect en waardering voor Nel Douw als wethouder en als persoon.

Wordt zeker vervolgd....  

Wethouder Nel Douw Wethouder Nel Douw

Reacties
Reactie: (harrie)
26-11-2017, 17:40
Heel veel goed gedaan ! Maar ook extreem gevaarlijke blunders begaan !