Kleine Noord Kerstloop

Santa Claus is coming to town!

Op zondag 17 december vormt de Hoornse binnenstad het decor voor de eerste echte Kleine Noord Kerstloop. Een spektakel dat is over komen waaien uit New York en een hilarische kick-off vormt voor de drukke periode van kerstshoppen. Onder leiding van Zeger Schoenmaker leggen tientallen kerstmannen en kerstvrouwen deze zondag al hollend en ‘ho-ho-end’ een parcours van ongeveer vijf kilometer af door het centrum.

 

Kerstloop en Kerstmarkt

De Kleine Noord Kerstloop en de Kerstmarkt op 16 en 17 december zijn een gezamenlijke actie van alle zelfstandige winkeliers en familiebedrijven op het Kleine Noord en worden financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van alle ondernemers. De kar wordt getrokken door het bestuur van de Belangenvereniging Kleine Noord bestaande uit Jos van de Poll, Wendy Zeeman, Tim van Haaster, Patrick Pronk en Marie-France Schutz.

 

“Ik kom al jaren in New York en daar is de Kerstloop een fenomeen,” vertelt Marie-France Schutz enthousiast. “We hadden al een tijdje de wens om dit ook in Hoorn te organiseren en dat is nu gelukt door een geweldige samenwerking met personal trainer Zeger Schoenmaker, Stichting Marathon Hoorn en de organisatie van Kerst op het Plein. Op 16 en 17 december vindt namelijk ook het evenement Kerst op het Plein plaats op de Noorderveemarkt en is er ook op het Kleine Noord een gezellige kerstmarkt.

 

Start en Finish

“De Kleine Noord Kerstloop start op zondag 17 december om 11.15 uur voor de Noorderkerk en eindigt bij het beeld van De Waterdrager aan het begin van het Kleine Noord,” vertelt Marie-France.

 

Inschrijven voor dit sportieve spektakel kan via de website:

https://inschrijven.nl/formulier?id=2017121704129 (https://inschrijven.nl/formulier?id=2017121704129)

Deelname bedraagt 10 euro inclusief een gratis kerstpak voor dames of heren.

Na online inschrijving kunnen alle deelnemers hun kerstpak op 16 december ophalen op de Kerstmarkt op het Kleine Noord. Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 150, dus wie mee wil doen kan beter niet te lang wachten met inschrijven. Je hoeft er niet voor te trainen, iedereen kan meedoen.

 

“Wij hebben er op het Kleine Noord in ieder geval ontzettend veel zin in. Het belooft echt een hilarisch evenement te worden.”

Kerstloop Kerstloop

Reacties
Reactie: (Redactie Hoorngids)
15-12-2017, 18:32
Link naar inschrijfformulier werkt nu wel correct.

Reactie: (Wilbert)
15-12-2017, 17:18
https://inschrijven.nl/formulier?id=2017121704129&tl=nl

Reactie: (marinus)
15-12-2017, 09:56
Ik kan geen inschrijven mogelijkheid vinden bij www.inschrijven.nl.