Prachtig muziektheater programma in Theaterkerk Wadway

12-12-2017

Met het theatrale concert Spijkers II zet Joost Spijkers, bekend van de Ashton Brothers, een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. De pers is zeer lovend over deze voorstelling:

 

Ruud Buurman (Theaterkrant) *****  |  Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal.  Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.

 

Joris Henquet (De Volkskrant) **** | Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling SPIJKERS II uniek.

 

Rinske Wels (TROUW)****  | ‘Spijkers II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes - veelal van de hand van Peer Wittenbols - gebracht door Joost Spijkers, een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt.

 

Joost Spijkers: ’Spijkers II is zeker nog geen eindstadium van wat ik wil maken. Je moet het zien als work in progress. Ik ben op zoek naar vitaliteit en levensvreugde. Met muziek, zang, dans en poëzie om het leven te vieren, daar ben ik thuis.’ 

Vijf mannen zitten aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.’

 

Regie: Titus Tiel Groenestege, Met: Joost Spijkers, Arend Niks, Sanne van Delft, Stan Mitrovic, Andreas Suntrop,

Tekst: Peer Wittenbols, Joost Spijkers,

Muziek: Arend Niks, Joost Spijkers.

Choreografie: Iva Lesic

SPIJKERS - SPIJKERS II - scènefoto 1 (c) Jaap Reedijk SPIJKERS - SPIJKERS II - scènefoto 1 (c) Jaap Reedijk
theaterkerk wadway logo theaterkerk wadway logo
theaterkerk Wadway theaterkerk Wadway