Arthur Helling lijstduwer D66 Hoorn

13-12-2017

Voormalig wethouder en huidig D66-raadslid Arthur Helling is door de leden van D66 Hoorn gekozen als lijstduwer voor de komende gemeenteraadsverkiezing. Met de eervolle laatste plaats op de lijst wil hij plaatsmaken voor jong talent in het D66-team. Binnenkort maakt het bestuur van D66 Hoorn bekend op welke plekken de verkiesbare kandidaten staan.

Met een korte onderbreking van 3 jaar (2007-2010) maakt Arthur sinds 1994 deel uit van de gemeenteraad. In de periode 2002 -2006 was hij wethouder Sociale en Economische Zaken. Arthur Helling over zijn plek als lijstduwer: Ik ben trots op D66 Hoorn dat een gevarieerd team brengt met jonge en ervaren kandidaten dat een fris D66-geluid wil laten horen. Naast het grote enthousiasme, zijn het vooral deskundige mensen die op verschillende terreinen Hoorn verder gaan brengen op het belangrijke thema’s als wonen, onderwijs en duurzaamheid.”

Bekendmaking kandidaten D66
Binnenkort maakt het bestuur van D66 Hoorn bekend op welke plekken de verkiesbare kandidaten staan. Eerder werd Arwin Rood als lijsttrekker van de Hoornse D66-fractie gekozen. Op de niet verkiesbare-plaatsen staan naast Arthur ook ondernemer Patrick Avontuur, zeilinstructeur en medeorganisator van de Bontekoerace Otto Klaren, commissielid Wim Mul, raadslid Jos Renkens, voormalig wethouder Peter Westenberg en voormalig D66 Hoorn-voorzitter René Bruijne. 

Over D66 Hoorn
De afdeling D66 Hoorn werd in 1977 opgericht. Twee jaar later behaalt de partij voor het eerst twee zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezing. In 2014 behaalt D66 4 zetels en wordt D66-er Ben Tap wethouder. Hij is daarmee de vierde wethouder die namens D66 plaatsneemt in het dagelijks bestuur van de gemeente Hoorn.

Arthur Helling Arthur Helling