Hoornse vrijwilligersprijzen uitgereikt

14-12-2017

In de Oosterkerk te Hoorn zijn op de Nationale Vrijwilligersdag, donderdag 7 december jl, voor de tweede keer de Hoornse vrijwilligersprijzen uitgereikt. De avond werd geopend door wethouder Theo van Eijk. Tijdens deze gezellige bijeenkomst  met optredens van zangeres Mariska Strijder en stand-up comedian Westsaid werden alle genomineerden d.m.v een korte film voorgesteld.

De uiteindelijke prijswinnaars zijn geworden: 

Categorie junior- vrijwilligers: Jeno Bot

Categorie vrijwilligers: Iris Bijleveld

Categorie organisaties: Swim to Fight Cancer

De winnaars ontvingen naast de eretitel en oorkonde ook  mooie prijzen, beschikbaar gesteld door een aantal sponsors.

De Hoornse Vrijwilligersprijs is een initiatief van het Vrijwilligerspunt, SESH, Oosterkerk, Radio Bontekoe en Jos Kamminga. De mensen in Hoorn hebben vrijwilligers genomineerd. Een deskundige jury heeft uit alle aangemelde genomineerden een shortlist gekozen en uiteindelijk de winnaars bepaald.

 

--------------------------------------------------------------------

 

Juryrapport winnaars Hoornse Vrijwilligersprijs 2017

Categorie junior- vrijwilligers: Jeno Bot

Hij gaat al Jaren mee met zijn vader naar de swingende Club Happy Times en sinds een jaar is hij zelf ook echt vrijwilliger. Ze zijn gek op hem, maar hij is dan ook leuk en gezellig en maakt het als DJ de cliënten van Leekerweide erg naar de zin. Jonge vrijwilligers zijn er niet veel in Leekerweide, maar hij is al jaren een vast gezicht.

Een jonge vrijwilliger in de zorg, een rolmodel! Dat maakt dat de jury Jeno Bot als de winnende junior-vrijwilliger van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2017 heeft gekozen.

Categorie vrijwilligers: Iris Bijleveld

Het organiseren is haar op het lijf geschreven. Ze is nog jong maar maakt zich sterk voor de dans in Hoorn. Ter ere van het 35- jarig bestaan van haar stichting: de  Double V,  organiseerde zij het evenement Heel Hoorn Danst waaraan alle Hoornse dansscholen en -verenigingen meededen. Een unieke samensmelting van sport en cultuur. Het meest bijzondere was het organiseren van de ChachaCup waarbij zij aan kinderen van alle Hoornse basisscholen 3 chachacha- lessen heeft gegeven. Zij zorgde ervoor dat de kinderen het beste uit zichzelf haalden.

Door haar gepassioneerde inzet heeft al het danstalent dat Hoorn rijk is, zich kunnen presenteren. Iris Bijleveld heeft dansers, oud en jong en van elke discipline met elkaar verbonden. De jury heeft haar gekozen als winnaar van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2017

Categorie organisaties: Swim to Fight Cancer

Voor het tweede jaar heeft het nog jonge bestuur van deze organisatie een prachtig evenement neergezet in de Hoornse haven: een sponsortocht  waarvan de opbrengst bedoeld is voor kankeronderzoek. In dit tweede jaar is niet alleen de opbrengst verdubbeld naar ruim een ton, maar ook het aantal deelnemende zwemmers.

Kankeronderzoek is een belangrijk onderdeel van het KWF, is en daarom belangrijk voor ons allemaal! De jury heeft daarom de stichting ‘Swim to Fight Cancer’ uitgekozen als winnaar van de categorie organisaties en projecten voor de Hoornse Vrijwilligersprijs 2017.

Logo vrijwilligersprijs Logo vrijwilligersprijs