Nederlandse vlag in Hoornse raadszaal

21-12-2017

De Hoornse raad heeft besloten om een Nederlandse vlag in de raadszaal van de gemeente Hoorn te plaatsen. Dit was een initiatiefvoorstel van Hoorns Belang en het CDA.

Volgens de indieners van het voorstel is de vlag het symbool van de Nederlandse cultuur, rechtstaat, grondwet en diversiteit. Voornaamste doel is de bewustwording over ons nationale erfgoed, geschiedenis en cultuur te vergroten. Een cultuur die al sinds de middeleeuwen wordt gekenmerkt door immigratie en integratie. Verder geeft de vlag volgens de fracties iedereen op ons grondgebied of onder Nederlands gezag houvast, eenheid en mogelijk een nieuwe toekomstige identiteit.

18 stemmen voor

De raad stemde verdeeld over het voorstel. Sommige raadsleden hadden persoonlijke motieven om voor het voorstel te stemmen, anderen zagen de toegevoegde waarde van het voorstel niet. Uiteindelijk stemden 18 raadsleden voor het voorstel.

De vlag wordt begin 2018 op een zichtbare plaats in de raadszaal geplaatst.

Nederlandse vlag Nederlandse vlag

Reacties
Reactie: (Daniël)
24-12-2017, 23:29
Natuurlijk en met de hand op het hart volmondig en luidkeels zoals op de basisschool is geleerd. Volgende stap is weer respect voor politie en oudere mensen!

Reactie: (cees van der maat)
21-12-2017, 14:05
En bij aanvang van de raad wordt dan het volkslied gezongen?