Dansen op mijn leeftijd, kan dat nog?

Dansen voor en door senioren

Op woensdag 10 januari om 13:30 uur start een cursus Dansexpressie voor senioren, gegeven door Henk Smits in De Plataan in Zwaag.

 

“Dansen op mijn leeftijd, kan dat nog?” Dat hoor je 60plussers vaak zich afvragen. En het antwoord is “Ja natuurlijk kan dat” namelijk bij Henk Smits, dansexpressiedocent (al 26 jaar).

 

Maar wat is dansexpressie dan precies? Dat valt op papier moeilijk uit te leggen, dat moet je eigenlijk komen ervaren. Hier volgt een aantal aspecten die een dansexpressie-les zo boeiend maakt.

 

Henk bedenkt inspirerende thema’s van waaruit gedanst wordt, want je zult merken, dat overal dans in zit. Thema’s uit de natuur: takvormen e.d. Thema’s uit de beeldende kunst. Dansen met verschillende materialen.  Maar ook muzikale en intermenselijke thema’s passeren de revue.  Henk helpt je dat zelf te gaan zien, zodat je uiteindelijk ook zelf je expressie in dans gaat gebruiken.

 

Veiligheid en zelfvertrouwen ontstaan door de stapsgewijze fysieke opwarming. Doordat die met de hele groep wordt doorlopen kom je als vanzelf in een dansenergie. Op het eind van de les denk je: wow, heb ik dat gedaan?

 

Kom het vrijblijvend proberen voor 5 euro. De week erna beginnen de cursussen op dezelfde tijd.

Waar:              De Plataan, Pastoor Nuijenstraat 1, in Zwaag

Wanneer:        woensdag 10 januari om 13.30 uur

Voor meer informatie: www.henk-smits.nl (http://www.henk-smits.nl) 

06 – 50484398/ 0228 – 591144 of

henk.smits@quicknet.nl (mailto:henk.smits@quicknet.nl)

Henk Smits in actie Henk Smits in actie
De Plataan logo De Plataan logo
De Plataan De Plataan