Lezing Familie Alewijn

Hoorns trots

Hun naam staat geschreven in het Rode Boekje. Aan de Grote Oost in Hoorn staat een monumentaal pand met hun naam erop. Menig familielid bekleedde een vooraanstaande politieke functie. In de 17de eeuw was het een van de rijkste families in Amsterdam. Over de familie Alewijn is voldoende te vertellen.

 

Freek Alewijn, een van de laatste nazaten met een adellijke titel –zijn zoon heeft alleen dochters-, verhaalt tijdens de Oud Hoorn-winterlezing over het roemruchte verleden van zijn familie. Over de politieke en economische invloed van de Alewijns. En over het door huwelijkspolitiek verloren gegane fortuin. ‘De familie Six heeft dat verstandiger gedaan. Die hebben op tijd hun kapitaal ondergebracht in een stichting, waardoor het niet vervreembaar is. Erfgenamen hebben alleen vruchtgebruik.’

 

De lezing vindt plaats op dinsdag 16 januari om 20:00 uur in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn. Het Foreestenhuis gaat om 19:30 open. De toegangsprijs voor leden is €3,50 en voor niet-leden €5,00.

 

Voor meer informatie neemt u contact op met lezingen@oudhoorn.nl (mailto:lezingen@oudhoorn.nl).

Kaarten voor de lezing kunt u telefonisch bestellen onder nummer 0229 - 27 35 70 of langs komen bij Het Pakhuis, Onder de Boompjes 22 in Hoorn. Het Pakhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur.

Villa Alewijn Villa Alewijn

Reacties
Reactie: (A Zyweg)
2-1-2018, 13:56
Prima tip, een stichting want vele familie bedrijven dreven uit elkaar door het geld op foute manier te verdelen of ongewenste koude kant die de leiding soms nam. Een goed idee voor vele familie bedrijven en zo zou je ook een bekende Amsterdamse Brouwer Heerlijk en Helder houden!