Tjaikovski’s “muzikale Pannenkoeken” in het Groene Kerkje

04-01-2018

Net na één van zijn grootste successen, het ballet De Notenkraker Opus 71, schreef Tchaikovsky een 18-delige pianocyclus Opus 72. Dit was kort voor zijn dood, in 1893.

 

Gek genoeg kennen zelfs de meeste pianisten deze bijzondere pianowerken niet eens, terwijl het misschien wel zijn beste pianocomposities zijn: de stukken ademen helemaal de sfeer van het beroemde ballet en kunnen dan ook wel Tchaikovsky’s piano-notenkraker genoemd worden.

 

Na een moeizame start kreeg Tchaikovsky al snel de smaak te pakken en schreef aan een neef: “I am now turning out my musical pancakes every day”.

 

Hoog tijd dat, 125 jaar na dato, dit muzikale dagboek met odes aan onder meer Schumann en Chopin veel vaker te horen is in de concertzaal!

Als onderkend werk is het opgepakt door Bas Verheijden, die met verve onbekende muziek uit de schaduw weet te halen. Bas zal deze 18 stukken spelen op de prachtige Bechstein vleugel die nog vóór deze composities gebouwd is!

In het Groene Kerkje te Lambertschaag op 14 januari a.s. om 11.30 uur.

 

Speciaal voor deze gelegenheid biedt het Pannenkoekenstation in Opperdoes een pannenkoek met topping naar keuze èn een drankje aan voor de gelegenheidsprijs van €6,- op vertoon van het concertkaartje. U kunt hierheen middels een bijzonder mooie wandeltocht langs de Westfriese Omringdijk en het watervogelgebied van Twisk (ca 1 uur), óf per fiets (zelfde route) óf met de auto door de mooie dorpen..

 

Voor enkel muziek- dan wel Notenkraker liefhebbers - is er ook een pannenkoekje bij het napraten met de gastspeler;                                                                     

 

Graag zien we u allen bij het koffieconcert op zondag 14 januari.

Toegang €13,50

Abonnees: €11,50

 

IMG_5412 (3)[1] IMG_5412 (3)[1]
Bas Verheijden Bas Verheijden
Groene Kerkje Lambertsxhaag Groene Kerkje Lambertsxhaag