Cursus ‘Voeding als Medicijn’ bij De Brink

05-01-2018

 Drs. Maaike van Stralen verzorgt op drie achtereenvolgende donderdagavonden, te weten 1, 8 en 15 februari a.s. een cursus over hoe voeding als medicijn kan dienen. De drie lezingen, die plaatsvinden bij De Brink in Obdam, zijn ook afzonderlijk bij te wonen.

 

Op 1 februari gaat Maaike van Stralen het hebben over ziekmakende suikers; de lezing op 8 februari kreeg de titel ‘Vetten? Vet gezond!’ mee en op 15 februari tenslotte gaat Maaike van Stralen de aanwezigen informeren over het gebruik van zout.

 

Wist u overigens dat 80% van de hart- en vaatziekten, diabetes, reuma, ADHD, etc. kan worden voorkomen door het gebruik van de juiste voeding? Deze wetenschap maakt het wellicht nóg boeiender om de cursus van Drs. Van Stralen te volgen! Van Stralen is physician assistant huisartsgeneeskunde. Naast haar werk in huisartsenpraktijken, heeft zij haar eigen praktijk in (medische) lifestyle coaching (http://www.ahealthybase.nl/), verzorgt zij lezingen over gezonde voeding en begeleidt ze basisscholen bij het ”Kids Doen Mijn Eet Experiment”.

 

Een van de belangrijke onderwerpen die Van Stralen aan de orde stelt, is het feit dat de voedingsindustrie de mensen wil laten geloven dat voedingsproducten die vol met suiker en transvetten zitten, verantwoord zijn. Hoe moeten de etiketten van voedingsmiddelen gelezen worden? Waarom is roomboter zo belangrijk? Wat is er mis met vis en visoliecapsules? Het belang van zout en ontgiften. Welke vitamines en mineralen hebben we nodig? Hoe is cholesterol en hoge bloeddruk medicatie te voorkomen? Enfin, in haar lezingen beantwoordt Van Stralen deze –en nog veel meer- vragen en geeft zij tal van suggesties voor ontbijt, lunch en diner. Na afloop worden de diapresentaties en de basisprincipes van gezonde voeding digitaal beschikbaar gesteld.

 

De lezingen op een rij:

1 februari; ziekmakende suikers!

8 februari; vetten? Vet gezond!

15 februari; zout is goud! En wat eet ik dan?

 

De lezingen vinden plaats bij Dorpshuis De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam en beginnen om 20:00 uur.

De kosten bedragen 10 euro per avond.

U kunt zich aanmelden via www.debrinkobdam.nl (http://www.debrinkobdam.nl) (tabblad cursussen).

Voeding als medicijn Voeding als medicijn
De Brink logo De Brink logo
HT-C logo HT-C logo