Helen Botman met 'I Sing' in Huis Verloren

Afsluiting reprise-tour

Zangeres Helen Botman komt op zondag 25 februari naar Het Huis Verloren met haar soloprogramma ’I Sing’. Het concert is de afsluiting van de reprise-tour waarmee Helen door Nederland reisde. Aanvang is 15.30 uur.

 

Voor meer info: www.helenbotman.com (http://www.helenbotman.com).

 

De reprise is het vervolg op de korte tour die Helen Botman vorig jaar al deed bij de release van haar album I Sing. Ter gelegenheid van de tourhervatting verscheen de single ’Today’. Ook tijdens dit slotconcert wordt ze begeleid door Ton Nieuwenhuizen op bas (o.a. Jan Akkerman, Mathilde Santing), toetsenist Rob Stoop (o.a. Beatrice van der Poel, Orkater) en drummer Arthur Lijten (o.a. Wende Snijders, Ellen ten Damme). Het programma bestaat uit eigen songs, waarin de vertelkracht van de folk samenkomt met de lichtvoetigheid van de pop en het experiment van de jazz. Daarnaast brengt Helen een muzikale ode aan zangeressen die haar inspireren, onder wie Joni Mitchell, Eva Cassidy en Abbey Lincoln.

 

Stembanden in het hart

Na jarenlang te hebben geschitterd als frontvrouw van La Luna zette Helen Botman met haar solo-album ‘I Sing’ een nieuwe koers in. Ze laat zich niet alleen horen als gepassioneerd vocaliste met een fantastische stem, maar ook als begenadigd songwriter en storyteller. Ze boeit, ontroert en ontwapent met haar authentieke performance. Bij het verschijnen van het album ’I Sing’ omschreef muziekjournalist Ruud Meijer (HP/De Tijd) haar als ’zangeres met de stembanden in het hart’, een kwalificatie die ze ook tijdens deze tour opnieuw eer aandoet.

helenbotman-ising-live helenbotman-ising-live
helenbotman-today-300px helenbotman-today-300px
helenbotman-ising-300px helenbotman-ising-300px
Het Huis Verloren-logo Het Huis Verloren-logo