Voorstellen aan het college van B&W betreffende overlast station Kersenboogerd

28-02-2018

Aan Burgemeester en college van B&W Hoorn

 

Geachte Burgermeester van Nieuwenburg, Geacht College,

Afgelopen weekend hebben zich in de omgeving van station Kersenboogerd  twee incidenten voorgedaan.

Zondagochtend werd een overval gepleegd op de Vomar-supermarkt aan het Betje Wolffplein. Door de overvaller werd een Vomar-medewerker neergestoken. Gelukkig is de medewerker herstellende.

Het tweede geweldsincident vond zondagmiddag plaats. Enkele personen gooiden stoeptegels in het tunneltje bij station Kersenboogerd. Het is heel bijzonder dat daardoor niemand gewond is geraakt.

Deze geweldsincidenten hebben grote gevolgen voor winkeliers, bewoners en bezoekers op en in buurt van het station en Winkelcentrum Kersenboogerd. Het gevoel van onveiligheid is door de incidenten sterk toegenomen. Er wordt veel vernield aan o.a. het station en bewoners en voorbijgangers voelen zich regelmatig bedreigd. Om de onveiligheid en overlast te bestrijden zijn in het verleden de nodige inspanningen geleverd. Jongerenwerkers, migrantenwerkers en bewakers zijn ingezet. Het effect van deze inzet is maar van korte duur.

Bewoners, winkeliers en winkelend publiek van het Betje Wolffplein en Winkelcentrum voelen zich steeds onveiliger. Het vertrouwen in de overheid die blijkbaar niet in staat is overlast en geweld te bestrijden, neemt af.

Wij doen een dringend beroep op de burgemeester en het college van B&W er alles aan te doen om de al jaren bestaande overlast en vormen van geweld voor eens en voor altijd aan te pakken.

Wij geven u daarbij in overweging om politie, handhavers en bewakingscamera’s  in te zetten in de bestrijding van de overlast en geweld.

Onze fractie doet het voorstel de voormalige koffiepunt-locatie op het station te gebruiken als uitvalsbasis en observatiepost voor politie en handhaving. Vanuit deze nu leegstaande locatie kunnen overlast en geweld direct en doeltreffend worden aangepakt. De veiligheid en het gevoel van veiligheid moeten weer terugkomen bij bewoners, ondernemers en winkelend publiek.

In verband met de gemeenteraadsverkiezingen 21 maart a.s. worden de komende weken geen raadsvergaderingen of commissievergaderingen gehouden. Daarom willen wij u vragen ons zo snel mogelijk schriftelijk te laten weten welke adequate maatregelen u denkt te nemen tegen de aanhoudende overlast en diverse vormen van geweld op en rond het station Kersenboogerd.

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,

Roger Tonnaer, gemeenteraadslid.

Fractie Tonnaer logo Fractie Tonnaer logo
Station Hoorn Kersenboogerd Station Hoorn Kersenboogerd

Reacties
Reactie: (cees)
7-3-2018, 08:46
Je hebt het mis gerry het is een vriend omdat ik hem ken!

Reactie: (Gerry Blokdijk)
5-3-2018, 08:25
Cees, uit je reacties blijkt dat je geen fan bent Roger Tonnaer maar wees een kerel en zet je achternaam erbij. Een beetje laf om zo te reageren.

Reactie: (cees )
2-3-2018, 16:26
pas maar op kent je .

Reactie: (Gerard Slagter)
1-3-2018, 19:19
Ach ja Roger, 3 weken geen vergaderingen heb je ook wel nodig als raad om recht te Praten wat je allemaal heb laten liggen, je beloftes niet nakomen. Enz, oh ja Roger, de BOa 's zijn denk ik weer afgeschaft, als bezuiniging, op de maandagavond, ergo de bakken staan er weer, en we zijn nu over gegaan op stoeptegels, inslaan autoruiten, hadden die hobby een tijdje geparkeerd