Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken

‘Bijvoorbeeld een slakkenspoor op een beslagen ruit’

Linda Meulenhoff in de Zondagmiddagsalon op 18 maart in de Boterhal. 

Aanvang 15.00 uur.

 

In een informele sfeer vertelt beeldend kunstenaar Linda Meulenhoff meer over haar werk en probeert zij vragen uit het publiek te beantwoorden.

De toegang is gratis. Inloop vanaf 14.30 uur.

Wij zorgen voor koffie, thee en onze befaamde, zelfgemaakte boterkoek.

Einde ca. 17.00 uur.

 

Linda Meulenhoff, over de bron en de lijn in haar werk:  ‘Daar waar twee werelden elkaar ontmoeten ontstaan mijn beelden’.

‘De bron van mijn werk is buiten. Zonder dat het werk gaat over één specifieke plek is mijn fysieke contact en ervaring met de natuur erg belangrijk voor het ontstaan van mijn beelden.’

‘Eerst is er een lijn, daarna de vorm. Ik zie de wereld in lijnen, zij geven in mijn waarneming de leeslichting aan. Ik zie lijnen waar iedereen lijnen ziet en ik zie lijnen tussen de dingen: gedachtelijnen als routes, verbindingen. Zo scan ik voortdurend de wereld om mij heen, die me ontroert en verwondert. Vervolgens teken, schilder of verbeeld ik ruimtelijk. Ik begin altijd met de letterlijke waarneming van iets dat mij raakt: de grens tussen land en water bijvoorbeeld, of een slakkenspoor op een beslagen ruit, maar laat die al snel los. Zo ontstaan er nieuwe beelden, verbindingen.’

 

Heeft u nog vragen, dan kunt u terecht bij Magda Frandsen,

06  23039477.

www.boterhal.com (http://www.boterhal.com)   

www.lindameulenhoff.nl (http://www.lindameulenhoff.nl)

In de serie informatieve bijeenkomsten ‘Zondagmiddagsalon’, op de zolder van het monumentale pand De Boterhal aan het Kerkplein te Hoorn, biedt Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. haar leden een podium om zich uit­ge­breider te presenteren dan mogelijk is in een expositie. Zij geven het publiek een inkijk in wat hen beweegt en inspireert, hoe zij te werk gaan in hun specifieke discipline en hoe hun ontwikkeling tot nog toe is gegaan.

 

                                                                                        

Boterhal logo Boterhal logo
Hoorn_Boterhal Hoorn_Boterhal
nr.17_digi_achter nr.17_digi_achter
nr.17_digi_voor nr.17_digi_voor