Ondernemers en politiek nader tot elkaar

Ondernemersdebatten West-Friesland

Dat er in de politiek ook regelmatig gelachen wordt, bewezen wel de ondernemersdebatten in West-Friesland. Maar er werd ook serieus gedebatteerd over onderwerpen die ondernemers aangaan. Van de aantrekkingskracht van de regio op toeristen tot het opzetten van een ondernemersfonds. De organisatie was in handen van Ondernemend West-Friesland, Westfriese Bedrijvengroep (WBG) en Ondernemers Club Westfriesland (OCW). Mediapartner WestfrieslandinBedrijf.nl verzorgde een livestream van de Ondernemersdebatten via Facebook. Daar zijn de debatten ook terug te kijken.

Onder leiding van Robert-Jan Knook (Ondernemend West-Friesland/ANP/BNR) namen politieke partijen en ondernemers stelling in tijdens de ondernemersdebatten. In de SED-gemeenten vond men een virtuele stoel van Seed Valley in de universiteit Wageningen een goed idee, wilden de politieke partijen in Hoorn niet groeien naar 100.000 inwoners, waren de meningen over de vierbaansweg Enkhuizen-Lelystand erg verdeeld in Medemblik en mag het Scheringamuseum in Opmeer gesloopt worden als er echt niets anders in past.

Meer samenwerking tussen ondernemers en politiek
De ondernemersdebatten waren een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen ondernemers en politiek. Rob van Loon (Ondernemend West-Friesland): “Organisatorisch hebben we vier uitstekende debatten afgeleverd. Niet in de laatste plaats dankzij de samenwerking met WBG, OCW en gemeenten. We merkten tijdens de ondernemersdebatten dat er grote behoefte is onder politiek en ondernemers om meer met elkaar samen te werken en kennis te delen. Deze debatten waren een mooie aftrap voor wat komen gaat. En ik denk dat Ondernemend West-Friesland daarin het voortouw moet nemen.”

Ondernemend West-Friesland

Ondernemend West-Friesland is het platform voor ondernemende West-Friezen. Ondernemers Robert-Jan Knook (ANP/BNR) en Rob van Loon (Events Holland) geloven dat het delen van kennis ondernemers sterker maakt. Vanuit dit concept organiseren zij regelmatig netwerkevents met interessante sprekers op inspirerende locaties.

Ondernemersdebatten Ondernemersdebatten