Wijkkijk Hoorn-Noord en Venenlaankwartier komt er aan…

23-03-2018

Op zondag 1 juli is het feest in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Dan is er een wijkfestival voor en van de wijkbewoners zelf met muziek, dans, vertellen, theater en andere kunstvormen. Op allerlei interessante plekken in de wijk delen bewoners hun talenten en verhalen. Woon je in Hoorn-Noord of het Venenlaankwartier en heb je een leuk idee voor het festival? Sluit je snel aan en doe mee!

Theatermaakster Ingrid Docter is voor het wijkfestival in opdracht van de gemeente in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier op zoek naar bewoners en hun talenten en verhalen Ze heeft al vele talenten gevonden. Ingrid Docter: ‘Er hebben zich ondertussen zo’n 50 initiatieven aangemeld, variërend van verhalenvertellers die straten, bewoners en ‘oude’ zaakjes doen herleven, tot een zangeres die wel een heel bijzondere ontboezeming doet over de brand bij het belastingkantoor, dansers, koren, muziekbands, beeldend kunstenaars, koks en een hele straat die door muziek, eten en theater de kracht van samen laat zien. En nog meer. Het wordt een mix van kunstenaars, bewoners en organisaties uit de wijk die de deuren openstellen.’

Het festival kreeg deze week haar nieuwe naam; Wijkkijk, bedacht door een bewoner van de Drieboomlaan. Op 6 april tussen 16.00 en 18.00 uur is er een eerste kennismakingsbijeenkomst in het Truydemanhof (Commandeur Ravenstraat 49) dat dit jaar 65 jaar bestaat.

Meer weten? Mail dan naar Ingrid Docter: ingriddocter@hotmail.com (mailto:ingriddocter@hotmail.com)

feest feest

Reacties
Reactie: (Tom Verdegaal)
18-5-2018, 18:09
Leuk