Schapenveldje in Blokker blijft voor de schapen

Jeugd moet van politiek elders terecht

Veel mensen in Blokker kunnen opgelucht ademhalen. Alle Hoornse raadsfracties waren woensdagavond (laat) tegen een jeugdsoos (JAC) op het zogenaamde Schapenveldje. Of de naderende verkiezingen een rol spelen zullen we nooit weten, maar in ieder geval kreeg wethouder Tonnaer van alle fracties het verzoek weer een nieuwe lokatie te gaan zoeken. Enige tientallen inwoners van Wester-Blokker woonden de vergadering in het stadhuis bij en konden elk raadslid  met een applausje bedanken.

Het college zag deze locatie als enig geschikte, na 25 locaties in Blokker op haalbaarheid te hebben onderzocht. Voor de politiek was het echter geen reden om accoord te gaan met het voorstel van B&W.

De meeste fracties stelden voor om een vorige lokatie, de IJselweg, opnieuw op z’n mogelijkheden te bestuderen. Ook waren enkele partijen er voor om te kijken wat er achter cafe Het Gouden Hoofd mogelijk is. De fractie van VOC Hoorn ging het verst daarin en stelde voor dat de gemeente het cafe koopt en gaat exploiteren met ook activiteiten voor de jeugd.

De fracties van CDA en Groen Links zien wel wat in een tijdelijk gebruik van de schietbaan naast de manege, maar volgens de wethouder was dat niet mogelijk.

Wordt vervolgd dus. En enkele inwoners van Blokker slapen nu weer rustig.

Reacties
Reactie: (Tja)
10-2-2006, 14:45
Dieptriest vind ik het. De mensen in Blokker hebben zelf geen kinderen blijkbaar, en hebben zoiets van "kan ons het schelen, waar ze rotzooi trappen, als ze ons maar niet lastig vallen"?
Het was een ideale locatie. Het barst van de kinderen in de buurt, waaronder mijn eigen. Die worden ooit ook eens groot. Hadden ze lekker naar een jeugdhonk in de buurt kunnen gaan. Mooi niet dus.. dus gaan ze maar weer rotzooi op straat trappen. Hartelijk dank, lieve inwoners! Kan jullie het schelen wat er in Hoorn gebeurd.. als het maar niet voor jullie deur gebeurd, niet waar?

Reactie: (Daniël)
9-2-2006, 08:28
Arme Roger,net nu hij beweert iedereen te kennen laat men hem weer vallen...wat moet het leven d eze dagen toch een hel zijn voor deze mensenkenner...doet niets af aan het feit dat men in Blokker nu wederom geenplaats heeft voor de lieve jeugd om leuke dingen te gaan doen,ik heb medelijden hoor met deze jongens en meisjes...die zich thuis met een tv,playstayion en computer niet meer weten te vermaken en daarom maar de straat opgaan om rotzooi te trappen..wat dachten deze heren en dames van een sportvereniging ??