Cor van Vuren schrijft kinderboek over vluchtelingen

30-03-2018

Cor van Vuren heeft een nieuw kinderboek geschreven, getiteld “Vluchten, het kan niet anders”. Het boek gaat over een moeder die met haar twee kinderen moet vluchten uit een land in oorlog. Het is een maatschappelijk actueel thema, waarover nog weinig kinderliteratuur bestaat. Het boek volgt het gezin tijdens hun vlucht op de voet. Het is een spannend, maar ook informatief verhaal.

 

Vluchten, omdat het moet

Over vluchtelingen is veel gesproken en geschreven door voor- en tegenstanders van hulp aan deze mensen. Het is belangrijk dat ook kinderen meer van dit onderwerp weten. In het boek volgen we niet alleen de moeder met haar kinderen, maar ook twee kinderen in Nederland. Zij willen een actie houden voor de groep mensen die niet anders kunnen dan vluchten. Het boek is op een voor kinderen begrijpelijke manier geschreven. Ze kunnen de vlucht als het ware op de voet volgen. Ook maken de lezers kennis met verschillende meningen van mensen in Nederland. Omdat het een kinderboek is, loopt het verhaal goed af. Het geeft wel een aanzet tot verdere discussie.

 

Goede doel

“Vluchten, het kan niet anders” is het tweede kinderboek van Cor van Vuren. Zijn eerste boek over een meisje met een hersentumor is door de lezers heel enthousiast ontvangen.

Het nieuwe boek is uitgegeven door uitgeverij Boekscout en kost € 18,50. Dit is inclusief verzendkosten en een bijdrage van € 2,50 voor een vluchtelingenproject in Lesbos, waar men onder mensonterende omstandigheden in kampen leeft.

Het boek is te bestellen via corvanvuren@hotmail.com (mailto:corvanvuren@hotmail.com)

of www.boekscout.nl (http://www.boekscout.nl).

Wilt u meer over het boek weten, bel dan de schrijver (0683533577).

Vuren (2) Cover 8kopie Vuren (2) Cover 8kopie