CDA kiest voor constructiviteit, stabiliteit en betrouwbaarheid

30-03-2018

CDA Hoorn haakt voorlopig  af in de verdere coalitieonderhandelingen met VVD, Groenlinks en Fractie Tonnaer. Reden hiervoor is dat CDA Hoorn bij Fractie Tonnaer de constructiviteit, stabiliteit en betrouwbaarheid mist die onontbeerlijk is om Hoorn, Blokker en Zwaag goed en betrouwbaar te kunnen besturen.

 

Fractievoorzitter Dick Bennis: “We hadden graag met VVD , Groenlinks en twee andere partijen verder willen gaan praten, maar Fractie Tonnaer is bij de besprekingen een struikelblok gebleken. Fractie Tonnaer is met naamdrager Roger Tonnaer als fractievoorzitter en de onlangs van een andere partij overgesprongen Simon Broersma als beoogd wethouderskandidaat geen wenselijke lokale partij om mee te besturen.

Er waren ook andere keuzes mogelijk.  Keuzes voor andere (lokale) partijen die afgelopen jaren wel stabiel, betrouwbaar en bovenal constructief meedachten en meebestuurden. Voor CDA belangrijke voorwaarden om de gewenste bestuurlijke vernieuwing te waarborgen.

CDA had graag deze partijen een kans gegeven. Dat  bleek niet mogelijk en dan moet je tijdig de juiste conclusie trekken om voorlopig niet verder aan de coalitieonderhandelingen te willen deelnemen”, aldus Dick Bennis.

CDA CDA