Boekpresentatie van spannend nieuw jeugdboek: Syntopia

06-04-2018

Komende week verschijnt Syntopia, een nieuw spannend jeugdboek van Tanja de Jonge, kinderboekenscrijfster en educatiespecialist bij Bibliotheek Hoorn.

 

Syntopia wordt samen met twee groepen 7 van de Mariaschool feestelijk gepresenteerd op 13 april om 11.00 uur in de centrale vestiging van Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8.

Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 11.00 uur.

Toegang is gratis, maar aanmelden via info@tanjadejonge.nl (mailto:info@tanjadejonge.nl) wordt op prijs gesteld.

 

Robotica is een terugkerend thema in de boeken van Tanja de Jonge. Na de succesvolle campagne Nederland Leest Junior, waarvoor Cyberboy als kerntitel werd geselecteerd, werkt ze het thema mens en robot verder uit in haar nieuwe boek Syntopia.

 

Syntopia is een woonomgeving waarin alles tot in perfectie is uitgevoerd. Een duizelingwekkend gebouw, zelfsturende elektrische auto’s, zichzelf vullende koelkasten. Verzin iets, en het systeem voert het uit. Het lijkt Timo fantastisch om er te wonen. Maar dat kunnen zijn ouders echt nooit betalen. Uit nieuwsgierigheid zoekt hij contact met Robin, zijn klasgenote die wel het geluk heeft daar te wonen. Al snel komt hij erachter dat dit geluk ook een schaduwkant heeft. 

 

Naast het schrijven van jeugdboeken werkt Tanja de Jonge als educatiespecialist bij Bibliotheek Hoorn. Ze woont met haar man en twee dochters in Schermerhorn. Cyberboy is haar zesde jeugdboek bij uitgeverij Holland. Het is vanaf 12 april verkrijgbaar.

 

Kijk voor informatie over Syntopia op: www.tanjadejonge.nl (http://www.tanjadejonge.nl)

 

Vrijdag 13 april in Bibliotheek Hoorn.

portret Tanja de Jonge (1) portret Tanja de Jonge (1)
Cover Syntopia Cover Syntopia
Bibliotheek logo Bibliotheek logo