Hoornse Veteranendag 7 april

07-04-2018

Dit jaar is het de elfde keer dat in Hoorn de lokale Veteranendag gevierd wordt. Met deze viering, op zaterdag 7 april, eert de gemeente Hoorn veteranen van alle missies voor hun bijdrage aan vrede en veiligheid op veel plaatsen in de wereld.

 

Nog steeds is dit een actueel thema. Er is een uitgebreid programma, waarin ook contact met de burgers van Hoorn is opgenomen.

In de ochtend zijn er vanaf 10.00 uur historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog maar ook van een latere periode te zien op de Rode Steen met zowaar levende have!

Ook Berend Botje zal aanwezig zijn om de kinderen te Schminken. Het is voor publiek en veteranen mogelijk om met historische voertuigen een rondrit door de stad te maken.

 

Herdenking

Om 14.30 uur (inloop 14.00 uur) is er een openbaar toegankelijke herdenking bij het Veteranenmonument op het Oostereiland, met medewerking van Club Kzing en burgemeester Nieuwenhuizen.

Aansluitend (om 15.30 uur) is er een, eveneens openbare, herdenkingsbijeenkomst (kerkdienst) met medewerking van koor ”Happy Together” en Fred Omvlee in de Oosterkerk.

 

Tot slot is er een besloten bijeenkomst voor veteranen, hun partner en genodigden in de Oosterkerk. Daar wordt een traditionele Indische maaltijd, ook wel blauwe hap genoemd, geserveerd.

Burgemeester Jan Nieuwenburg zal de veteranen welkom heten. Ook veteranen van buiten Hoorn zijn van harte welkom. Zij betalen wel een bijdrage voor de Indische maaltijd.

 

Meer informatie kunt u vinden op http://www.veteranenhoorn.nl/veteranendagen (http://www.veteranenhoorn.nl/veteranendagen).

Tank WOII Tank WOII
Veteranen Veteranen