Nieuw seizoen Reddingsbrigade Hoorn

10-04-2018

Nieuw seizoen, nieuwe boot en nieuwe opstappers gezocht voor Reddingsbrigade Hoorn

 

Afgelopen weekend is het seizoen weer volop begonnen voor de redders van Reddingsbrigade Notwin Hoorn. Op zaterdag en zondag waren vrijwilligers preventief op het water aanwezig om zo snel mogelijk hulp te kunnen verlenen.

Zaterdagmiddag zijn uiteindelijk drie kite surfers gered en assistentie geboden aan de ambulance. Voor de eerste kiter kwam een telefonische melding binnen op de reddingspost, vervolgens was er door een omstander op de kant een tweede melding gedaan en tot slot is er een derde kiter gered die door de redders zelf is waargenomen.

 

Later op de middag is de alarmploeg nog gealarmeerd voor assistentie aan de ambulance. Het betrof een persoon op een zeilboot met hartklachten. Het slachtoffer is van de boot geholpen en overgedragen aan het ambulance personeel.

 

Deze start van het nieuwe seizoen gaat gepaard met de inwijding van een nieuwe reddingsboot. De Rolf zal per direct dienstdoen voor zowel de bewakingstaak in het weekend als de alarmtaak naast de Hayo. Met deze nieuwe boot is de reddingsbrigade weer volledig inzetbaar om tijdens patrouilles watersporters in problemen direct te kunnen helpen. Daarnaast kan de brigade nu met twee boten uitvaren wanneer er een alarmering binnenkomt.

 

De reddingsbrigade is nog wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de alarmploeg. De brigade is 24/7 inzetbaar en moet dan binnen 15 minuten na alarmering kunnen uitvaren.

Denk jij dat je voor deze taak geschikt bent en wil je zelf deel uitmaken van dit reddingsteam?

Kijk dan op www.notwin.nl (http://www.notwin.nl) 

voor meer informatie en om je aan te melden.

Notwin reddingsbrigade Notwin reddingsbrigade
notwin-logo notwin-logo