Avontuurlijke Koningsdag bij Molen de Breek

Beets Koningsbraad, circus, theater, muziek en feesttooi

Bij Molen de Breek in Etersheim speelt zich op Koningsdag, vrijdag 27 april, een bijzonder evenement af. ’s Morgens om 11.00 uur krijgt de molen zijn traditionele Koningstooi, in molentaal de ‘feeststand’. Dat gebeurt met kinderen van omliggende scholen. Vanaf 16.00 uur start het programma rond een theatraal Koningsmaal, met o.a. Terts Brinkhoff, die in 2016 de Dijk van een Tafel-tournee vormgaf in Zeevang, Edam-Volendam en Waterland.

 

Krijgen ze de smaak te pakken of niet?

Wat gebeurt er als een tafel gekke gasten bij Molen de Breek ineens op ideeën komt? Zoals een Koningsmaal op 27 april, een evenement Fiets de Wereld Rond in augustus en Waterland Wild in september? Die gekke gasten zijn Anna Frederiks van de molen, Katja Schuitema van Venster op Waterland, Terts Brinkhoff, oprichter van theaterfestival de Parade en Sjoerd Spoelstra, topkok en limonadeprofessor. Vier in Noord Holland wonende smaakmakers en cultuurondernemers willen zelf ook genieten en plezier maken. Om te beginnen dan met het spektakeldiner Koningsbraad op vrijdag 27 april.

 

Geniet van artiesten, gezelschap en een exclusief Koningsmaal

Doe mee met het Circus der Componisten onder leiding van dirigent Yorick Heerkens. Laat je oren strelen door de Gezellico’s, met Terts Brinkhoff op accordeon. Laat je verbazen door Madame Cheval met Circus Laurento. DJ Anders zorgt voor sfeervolle achtergrondmuziek. Het exclusieve Koningsmaal wordt bereid door de Sjoerd Spoelstra. Hij serveert Beets Koningsbraad met grote stukken vlees, zalm in zoutkorst en wilde wijnen. Aan vegetariërs is ook gedacht.

 

Datum: vrijdag 27 april 2018

Locatie: De Breek, Etersheimer Braakweg 5, 1474 MV Oosthuizen

Tijd: Start programma 16.00 uur, Diner 17.00 – 21.00 uur

Kaarten: € 35,- p.p. inclusief programma en diner, excl. drank

Kinderen tot 10 jaar gratis, 11 t/m 18 jaar € 17,50

Boven de 18 jaar € 35,00

Reserveren: molen@debreek.com (mailto:molen@debreek.com)

 

Zie ook Facebook Bezoekerscentrum de Breek en Dijk van een Tafel

Yorrick Heerkens Yorrick Heerkens
De Breek De Breek
de breek logo de breek logo