Vragen over stopzetten besluitvormingsproces Flexwoningen

11-04-2018

Het college van Hoorn heeft de gemeenteraad op 29 maart j.l. laten weten ’n.a.v. de verkiezingsuitslag’ te stoppen met de voorbereidingen om te komen tot besluitvorming over Flexwoningen. HOP, HSP en VOC Hoorn willen dat er gewoon wordt doorgegaan op de ingeslagen weg en stellen over het stopzetten de wethouder schriftelijke vragen.

De drie partijen maken zich zeer grote zorgen over acute woningnood van een steeds groter worden groep zogenoemde spoedzoekers en zien in de verkiezingsuitslag geen enkele reden om te stoppen met het besluitvormingsproces: ’Drie van de vijf beoogde coalitiepartijen hebben zich in de campagne nog nadrukkelijk positief uitgelaten over Flexwoningen, en in de raad lijkt nog altijd een breed draagvlak te zijn voor deze oplossing,’

Onderstaande brief is verzonden op 11 april 2018:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoorn

Hoorn: 11 april 2018
Betreft: Artikel 36-vragen over brief stopzetten proces Flexwonen

Geacht college, geachte portefeuillehouder,

Op 28 maart ontvingen wij een brief van wethouder Van Eijk over het opschorten van het proces om te komen tot Flexwonen. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen zou daartoe aanleiding geven. Tevens zou dit de nieuwe coalitie de mogelijkheid geven om een mening te vormen over het Flexwonen en de drie genoemde locaties.

Hierover hebben wij de volgende vragen:

1. Is deze beslissing tot het opschorten van het proces genomen door de portefeuillehouder of door het gehele college? Graag een toelichting hierop.
2. Is deze beslissing het gevolg van de inbreng van de kant van de partijen die nu onderhandelen over een nieuw te vormen college? Gaarne een toelichting.
3. Hoe komt de portefeuillehouder (dan wel het college, zie vraag 1) tot de conclusie dat de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen aanleiding geeft tot het stopzetten van dit proces?
4. Tot welke vertraging kan dit leiden indien, zoals wij verwachten, er gewoon een meerderheid voor Flexwonen blijft bestaan, gelet op de verhoudingen in de nieuwe gemeenteraad?
5. Bent u het met ons eens dat juist de intentie om te komen tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen cq. een ‘raadsprogramma’ van de partijen die momenteel deelnemen het vreemd is dit punt nu al op te schorten?
6. Bent u bereid de voorbereidingen voor dit project per direct te hervatten zodat er geen tijd verloren gaat voor de Flexwonen-doelgroepen, die momenteel letterlijk geen kant op kunnen?

Wij verzoeken u deze vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden zodat we, als het aan ons ligt, dit proces zo snel mogelijk kunnen hervatten.

 

Robert Vinkenborg Hoornse Onafhankelijke Partij
Nico Oudheusden Hoornse Senioren Partij
Karin Hakhoff VOCHoorn

HOP HOP
HSP HSP
VOCHoorn VOCHoorn

Reacties
Reactie: (Aaron)
11-4-2018, 18:15
De vermoedelijke en nog niet ronde partijen zit geen CDA meer... en de verschillen van deze 5 zijn er ook nog op welke locatie... en ze houden graag rekening met ook de oppositie. Enkele locaties waar ze het over eens zijn zullen snel gestart worden en de overige nog even bekeken.... vergeet niet dat enkele jaren tekort kinderopvang was en plotseling... de Baby omvang in mijn buurt is nog steeds niet uitgevoerd!