Traditioneel orgelconcert op Koningsdag door Martin Mans

In Hoornse Oosterkerk met Koningsmaal

Martin Mans - één van de meest virtuoze organisten in Nederland - komt op Koningsdag (vrijdag 27 april 2018) weer naar de Oosterkerk, de huiskamer van Hoorn. Het orgelconcert van Martin Mans wordt traditiegetrouw gevolgd door een oranje getint Koningsmaal. Net als vorig jaar wordt Martin Mans vergezeld door panfluitiste Carina Bossenbroek.

 

In 2010 kwam Martin Mans voor de eerste keer op Koninginnedag (toen nog 30 april) naar de Oosterkerk. Sinds de koninklijke ‘wisseling van de wacht’ speelt Martin Mans dus op Koningsdag 27 april in Hoorn. Dit jaar voor de negende keer. Natuurlijk brengt Martin Mans tijdens het programma een aantal orgelimprovisaties waarbij Oranje centraal staat. Daarnaast speelt hij volksliedjes uit vervlogen tijden en zal hij ook weer werk van beroemde componisten en melodieën uit musicals ten gehore brengen. Het programma wordt ook dit jaar extra aantrekkelijk door de komst van panfluitiste Carina Bossenbroek. Zij speelt niet alleen solistisch, maar ook met Martin Mans een aantal speciaal door hem voor haar gearrangeerde stukken. Dat op deze Koningsdag het muzikale deel traditioneel wordt besloten, ligt voor de hand. Vorig jaar trok het Oranje orgelconcert met Koningsmaal een bijna uitverkochte Oosterkerk.

 

Martin Mans geeft jaarlijks overal in het land meer dan 200 concerten en is regelmatig te beluisteren via radio en tv. Maar ook in Canada is hij als organist en koordirigent actief. In Nederland staat Martin Mans als dirigent voor onder andere drie grote mannenkoren. Carina Bossenbroek begon al op 9-jarige leeftijd te spelen op de panfluit. Ze volgde privélessen bij Liselotte Rokyta en een masterclass bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir. In 2010 won Carina het jong Interclassic-concours en verscheen haar debuutalbum.

 

Koningsmaal

Bij binnenkomst wordt op vrijdag 27 april koffie of thee geserveerd. Als de laatste klanken van het Bätzorgel zijn verstomd, wordt een aperitief geschonken en volgt nog een heerlijk ‘Koningsmaal’. Het diner met het koninklijke tintje bestaat natuurlijk uit drie gangen en een kopje koffie of thee tot besluit.

De ontvangst is vanaf 15.00 uur; het concert door Martin Mans en Carina Bossenbroek (met pauze) begint om 15.30 uur.

De kosten voor concert inclusief aperitief, maaltijd en koffie/thee bedragen € 22,00. Reserveren is natuurlijk wel noodzakelijk. Dat kan via

kaartverkoop@oosterkerkhoorn.nl (mailto:kaartverkoop@oosterkerkhoorn.nl)

en telefonisch via 06-53133271  of 0229-217909 (ook inspreken op voicemail).

Op www.oosterkerkhoorn.nl (http://www.oosterkerkhoorn.nl) is meer informatie te vinden.

martin mans-carina bossenbroek martin mans-carina bossenbroek
Oosterkerk Hoorn logo Oosterkerk Hoorn logo
oosterkerk voorkant oosterkerk voorkant