Hennepteam in actie in Zwaag en de regio

11-04-2018

In een woning aan de Kosterstuin in Zwaag heeft de politie woensdagochtend een hennepkwekerij ontdekt. In twee slaapkamers en op de zolder trof de politie ruim 600 hennepplanten aan. De hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur werden in beslag genomen.

In de woning was een 26-jarige man aanwezig. Deze verdachte, zonder vaste woon of verblijfplaats, is aangehouden. Wat de man te maken heeft met de hennepkwekerij wordt onderzocht. Er bleek tevens sprake te zijn van diefstal van elektra.

Later op de dag is het hennepteam van de politie Noord-Holland ook op de Boekert in Oosterblokker in actie gekomen. Op de zolder van een woning aldaar is een kweekruimte aangetroffen. Geen planten maar wel een grote hoeveelheid stekkenblokjes. In deze blokjes worden hennepplanten gekweekt. Een lid van het hennepteam stelde aan de hand van sporen vast dat er eerder oogsten zijn geweest. De politie doet onderzoek hoeveel oogsten deze kwekerij heeft opgebracht. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Hennep Hennep
Politie Politie

Reacties
Reactie: (Nicolas)
24-4-2019, 21:15
De eigenaaris een bekende horinees.