Kinderboekenschrijfster Tanja de Jonge presenteert haar 6e jeugdboek

Syntopia feestelijke gepresenteerd aan enthousiaste kinderen

Vandaag presenteerde Tanja de Jonge, kinderboekenschrijfster en educatiespecialist bij Bibliotheek Hoorn, haar nieuwste spannende kinderboek Syntopia.  Hierbij waren 70 enthousiaste kinderen aanwezig die geboeid zaten te luisteren terwijl Tanja een aantal passages uit het boek voorlas. In de pauze genoten ze van Syntopia muffins en een glaasje limonade.

 

Syntopia is een woonomgeving waarin alles tot in perfectie is uitgevoerd. Een duizelingwekkend gebouw, zelfsturende elektrische auto’s, zichzelf vullende koelkasten. Verzin iets, en het systeem voert het uit. Het lijkt Timo fantastisch om er te wonen. Maar dat kunnen zijn ouders echt nooit betalen. Uit nieuwsgierigheid zoekt hij contact met Robin, zijn klasgenote die wel het geluk heeft daar te wonen. Al snel komt hij erachter dat dit geluk ook een schaduwkant heeft. 

 

Aan het einde van de presentatie gaf Tanja via loting het eerste exemplaar van haar boek weg aan een van de kinderen. Rosa was erg blij toen ze haar naam hoorde.

 

Naast het schrijven van jeugdboeken werkt Tanja de Jonge als educatiespecialist bij Bibliotheek Hoorn. Ze woont met haar man en twee dochters in Schermerhorn. Syntopia is haar zesde jeugdboek bij uitgeverij Holland. Het is vanaf 12 april verkrijgbaar.

 

Robotica is een terugkerend thema in de boeken van Tanja de Jonge. Na de succesvolle campagne Nederland Leest Junior, waarvoor Cyberboy als kerntitel werd geselecteerd, werkt ze het thema mens en robot verder uit in haar nieuwe boek Syntopia.

 

Kijk voor informatie over Syntopia op: www.tanjadejonge.nl (http://www.tanjadejonge.nl).

Foto Tanja de Jonge en Rosa Foto Tanja de Jonge en Rosa