Dierenbuddies gezocht in Hoorn

16-04-2018

Dierenbuddy is een initiatief van De Dierenbescherming. En richt zich op ouderen of chronisch zieken met huisdieren, die hulp nodig hebben bij de zorg voor deze dieren. Vaak hebben zij zelf niet de financiële middelen om deze hulp ‘in te kopen’. Eerder is dit initiatief al met succes in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Enschede, Purmerend en Zaanstad gestart. Nu start Dierenbuddy ook in Hoorn en daarvoor zoeken we vrijwilligers die als Dierenbuddy aan de slag willen.

 

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen of chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou!

 

Als Dierenbuddy ondersteun je ouderen die vaak door lichamelijke beperkingen niet meer in staat zijn de benodigde zorg aan hun huisdier te geven. Deze taken worden door de vrijwilliger gedaan. Te denken valt aan praktische hulp zoals het verschonen van de kattenbak, het verschonen van de vogelkooi, een lange wandeling met de hond maken, naar de dierenarts gaan en eventueel opvang voor het dier te regelen, indien de situatie daarom vraagt. Het is dankbaar werk, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging, een belangrijke rol om te signaleren of het nog goed gaat met het dier én met het baasje.

 

Als Dierenbuddy heb je affiniteit met huisdieren en ervaring in het werken met ouderen. Je hebt al enige levenservaring, bent pro-actief, geduldig en punctueel. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Verder is een VOG-verklaring (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Het bijwonen van algemene vergaderingen en thema avonden behoort ook tot de werkzaamheden.

 

We verwachten dat je ongeveer een dagdeel (3 uur) per week beschikbaar bent gedurende minimaal een half jaar. Je hoeft daarvoor niet altijd hetzelfde dagdeel vrij te houden want we werken met een rooster.

 

Werken als Dierenbuddy is waardevol en afwisselend waarbij je tezamen met het team van collega vrijwilligers ondersteuning krijgt van de lokale coördinator Dierenbuddy Hoorn.

Het is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen en chronisch zieken en hun geliefde huisdier; zodat zij met jouw hulp zo lang mogelijk bij elkaar kunnen blijven.

 

Interesse? Neem contact op met het regiokantoor van de Dierenbescherming

088-8113390 of info.regionoordwest@dierenbescherming.nl (mailto:info.regionoordwest@dierenbescherming.nl)

Dierenbescherming Dierenbescherming
Dierenbescherming-logo Dierenbescherming-logo