Maya Stomp verzorgt unieke training ‘Omgaan met verlies’ bij Inloophuis Pisa

20-04-2018

Met ingang van 17 mei a.s. verzorgt Maya Stomp de training ‘Omgaan met verlies’ bij Inloophuis Pisa. De training bestaat uit vier tweewekelijkse bijeenkomsten op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

 

Maya volgt in haar training het principe van The Grief Recovery Method, een effectieve manier om actief met verlies en rouw aan de slag te gaan. De methode wordt beschreven in The Grief Recovery Handbook. Het is een stappenplan met concrete opdrachten dat op elk verlies toepasbaar is.

 

De training is geschikt voor iedereen die wil werken aan het herstellen van een verlies. Ongeacht hoe lang of kort geleden dit verlies heeft plaatsgevonden.

 

Inhoud van de training

1.           Introductie, afspraken, rouw, begrippen.

2.           Mythes over rouw.

3.           Uitlaatkleppen bij rouw.

4.           Uitlaatkleppen vervolg, demo verlieshistorie.

5.           Verlieshistorie, demo relatiehistorie.

6.           Van relatiehistorie naar herstelcomponenten.

7.           Herstelcomponenten, Grief Recovery Method Completion Letter.

8.           Grief Recovery Method Completion Letter, afronding.

 

Maya Stomp

De training wordt gegeven door Maya Stomp. Maya werd in 2010 weduwe. Opeens zat ze midden in een enorm rouwproces. Ze had geen idee hoe ze moest rouwen. Met vallen en opstaan heeft ze haar leven opnieuw vormgegeven.

Zelf zegt Maya hierover: ‘Mijn verlies blijft altijd bij me. Ik heb nog verdriet, maar ik ben niet meer mijn verdriet. Ik heb weer levenslust, energie en ik kan naar de toekomst kijken. Mijn reis door het land van rouw heb ik beschreven in mijn boek Wij weduwen zijn een taai volkje. The Grief Recovery Method heeft mij in staat gesteld door mijn verlies heen te komen. Ik heb er mijn persoonlijke missie van gemaakt om anderen te begeleiden in het rouwproces.’

 

Huiswerk

Aan het einde van elke bijeenkomst worden er huiswerkopdrachten uitgedeeld. Het huiswerk bestaat uit het lezen van een aantal hoofdstukken uit het Grief Recovery Handbook en het maken van opdrachten.

 

Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

 

Wanneer?

De training bestaat uit vier tweewekelijkse bijeenkomsten op donderdagavond van 19.30 tot 21.30:

•             17 mei

•             31 mei

•             14 juni

•             28 juni

 

Kosten

De training van vier avonden kost circa € 150,- inclusief koffie en thee en exclusief

€ 15,60 voor het Engelstalige boek.

 

Aanmelden

Via e-mail naar administratie@inloophuispisa.nl (mailto:administratie@inloophuispisa.nl).

Na aanmelding volgt een kort telefonisch kennismakingsgesprek.

 

Locatie

Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn.

 

Over Inloophuis Pisa

Inloophuis Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Pisa bestaat sinds 2009.In 2017 telde inloophuis Pisa bijna 2800 bezoeken. Inloophuis Pisa is op alle weekdagen geopend en de eerste zaterdag van de maand. Als pilot is Inloophuis Pisa ook op dinsdagavond geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Naast de in inloopochtenden en -middagen biedt Inloophuis Pisa verschillende activiteiten aan, variërend van ontspanningsmassage, yoga, creatieve activiteiten en zingen tot lotgenotencontact en gerichte cursussen. Voor kinderen en jongeren zijn er aparte activiteiten: kindertijd en chill@pisa. Inloophuis Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is voor 75% afhankelijk van donaties en giften. Deelnemers aan de activiteiten betalen een kleine bijdrage. Inloophuis Pisa is gevestigd aan de draafsingel 59 in Hoorn.

Maya Stomp Maya Stomp
Inloophuis Pisa Inloophuis Pisa
Pisa voorzijde Pisa voorzijde