Vragen aan het College van B&W over stilleggen werk herinrichting Poolster e.o.

18-05-2018

Aan het College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

 

Betreft: vragen art. 36 RvO stilleggen werk herinrichting Poolster e.o.

 

Geacht College,

 

In juli 2012 is door de gemeenteraad de wijkvisie voor de Grote Waal en aansluitend het uitvoeringsprogramma vastgesteld. Doel van de wijkvisie en  het uitvoeringsprogramma is om de woon- werk- en leefomgeving te verbeteren in de Grote Waal.

In het vervolg van het uitvoeringsprogramma heeft de gemeenteraad op 26 september 2017 het raadsvoorstel  “Project verbouwing en herinrichten openbare ruimte winkelcentrum Grote Beer” aangenomen.

 

De verbouwing en herinrichting van winkelcentrum de Grote Beer zijn bijna voltooid. De Grote Waal beschikt daarmee over een aantrekkelijk vernieuwd winkelcentrum met een grote verscheidenheid aan winkels, waar de wijk trots op kan zijn.

 

De herinrichting van de Poolster e.o. ligt om onduidelijke redenen al weken stil. Dat levert de nodige problemen op.

 

* De loopbrug tussen Poolster en winkelcentrum is verwijderd. Het geamputeerde uiteinde van het looppad is slechts met een hek afgesloten en de vervangende trap is nog steeds niet geplaatst of aangelegd.

 

* Zonder toestemming van de huiseigenaren is aan de buitengevels aan de onderkant van de huizen een zwarte coating aangebracht.

 

* De trappen bij de toegangsdeuren naar de appartementen zijn maanden geleden verwijderd. De bewoners zijn daardoor gedwongen gebruik te maken van gevaarlijke en lelijke steigertrappen.

 

De aannemer heeft weken geleden de werkzaamheden voor het opknappen van de Poolster stilgelegd. Het stilleggen van het werk geldt waarschijnlijk voor langere tijd. Om te voorkomen dat volwassenen en kinderen meters diep vallen in de parkeergarage zijn op verschillende plaatsen planken en pallets als markering geplaatst. De afzetting door middel van planken en pallets is gebrekkig uitgevoerd en veroorzaakt een schijnveiligheid. Vooral kinderen kunnen gemakkelijk door de afzetting in de parkeergarage vallen. (zie bijgeleverde foto’s)

 

Vanwege bovengenoemde situatie stellen wij u volgens artikel 36 van het Reglement van Orde de volgende vragen.

1. Vanaf wanneer heeft de aannemer de werkzaamheden aan de Poolster stilgelegd en wat is daar de reden van ?

2. Wilt u de aannemer opdracht geven per direct de noodzakelijke werkzaamheden te hervatten en af te ronden ?

3. Door welk bedrijf en om welke reden is zonder toestemming van de huiseigenaren een zwarte coating op de plint van de buitengevels aangebracht ?

4. Op enkele woningen zijn vlekken op de buitengevels ontstaan. Wie is voor deze gevelbeschadiging verantwoordelijk en is deze beschadiging nog te herstellen ?

5. Bent u het met ons eens dat de geplaatste afzettingen of afsluitingen met planken en pallets gebrekkig zijn uitgevoerd. Is de gemeente of de aannemer voor deze onveilige situatie verantwoordelijk en aansprakelijk

6. Wilt u de aannemer meteen opdragen de openingen of gaten beter af te sluiten zodat de mogelijkheid op ongelukken aanzienlijk wordt verkleind ?

 

Vriendelijke groet,

Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

IMG_2257 IMG_2257
IMG_2257 (1) IMG_2257 (1)
IMG_2258 IMG_2258
IMG_2260 IMG_2260
IMG_2261 IMG_2261
IMG_2263 IMG_2263
IMG_2265 IMG_2265
Fractie Tonnaer logo Fractie Tonnaer logo