Resultaten voetbalclubs uit Hoorn en de regio van zaterdag en zondag 19 en 20 mei

Van de sportredactie van Radio Bontekoe

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ´Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Cees Valentijn, Arie Deijkers, Jacob Beerepoot en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden.

 

Resultaten voetbalclubs zaterdag 19 en zondag 20 mei:


Sportlust ’46 - Zwaluwen ’30 4 - 0

Ondanks dat Jan Jaap Schaper werd uitgeroepen tot Speler van de wedstrijd ging Zwaluwen ’30 met een fikse nederlaag van het veld. De club uit Woerden, bivakkerend op de 4e plaats in de competitie, had weinig moeite met het mat spelende Zwaluwen ’30.

 

Hollandia - Achilles 1894 0 - 2

Hollandia was er al eerder in geslaagd de tweede periodetitel te behalen en tegenstander Achilles 1894 is nog volop bezig in de strijd om de derde periodetitel. De wedstrijd werd dan ook een beetje volgens verwachting gewonnen door de club uit Assen. Beide doelpunten kwamen van Stijn Bosma, daartoe tweemaal in staat gesteld door teamgenoot Hannema.  Scheidsrechter de Vries uit Amstelveen en zijn secondanten hadden een rustige middag.

 

VVS ’46 - Always Forward 3 - 3

Always Forward reisde af naar koploper VVS ’46 in Hoogwoud. In een gelijkopgaande wedstrijd kwam Always Forward al snel op voorsprong, waarna beide teams nog tot scoren kwamen. Het gelijke spel  gaf de verhoudingen goed weer. Voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge leidde de wedstrijd.

 

Spirit ’30 - De Blokkers 4 - 0

Spirit ’30 uit Hoogkarspel heeft hard uitgehaald tegen De Blokkers, dat het eind van de wedstrijd vanwege een blessure van Elmar Reekers uit diende te spelen met 10 man, daar er al driemaal gewisseld was. Het hoger geklasserde Spirit ’30 verzekerde zich daardoor van de periodetitel. Trainer Constantijn Schouten van De Blokkers kon niet anders dan toezien hoe zijn ploeg kansloos onderuit ging.

 

Westfriezen - Hercules Zaandam 3 - 1

De beide middenmoters hadden er op deze mooie Pinksterdag zin in. Hercules Zaandam creëerde vele mogelijkheden, maar slaagde er telkens niet in om de doelman  te passeren. Een oude voetbalwet dat wie vele kansen om zeep helpt uiteindelijk zelf zal worden afgestraft kwam bij deze wedstrijd weer naar boven. Hercules bleef vele kansen creëren, maar kwam niet tot scoren. Westfriezen scoorde 4 maal, waarvan 1 in eigen doel.

 

Kwiek ’78 - HSV Sport 3 - 0

Kwiek ’78 uit Avenhorn heeft het HSV Sport 1889 niet gemakkelijker gemaakt in z’n strijd om het kampioenschap. Het behaalde een reguliere 3-0 overwinning, waardoor HSV Sport alle zeilen zal moeten bijzetten om nog in aanmerking te kunnen komen voor de titel. Een andere mogelijkheid is om via de nacompetitie promotie te behalen. Makkelijk zal dat niet gaan, want volgende week ontvangt HSV Sport koploper VVS ’46.

 

VVW - Hauwert ’65 3 - 0

VVW, dat al een periodetitel op zak heeft, kreeg bezoek van de buren uit Hauwert en had geen al te grote problemen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Ondanks het uitstekende keeperswerk van Bastiaan Redeker tekende Tim Neuvel voor de 1-0, waarna Rob Neuvel de beide andere doelpunten voor zijn rekening nam. De laatste goal viel in de allerlaatste minuut. De jeugdige scheidsrechter Marcel van Damme leidde de wedstrijd bekwaam.

 

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s uitzending gemist. 

voetbal voetbal