Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 10 juni

10-06-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Cees Valentijn, Arie Deijkers, Jacob Beerepoot en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden.

De competiewedstrijden zijn gespeeld. Wat rest zijn de wedstrijden om promotie en degradatie.

Hauwert ‘65 - De Valken 2-1

Onder grote publieke belangstelling is Hauwert ‘65 erin geslaagd om de wedstrijd tegen De Valken winnend af te sluiten en zodoende dus verder kan gaan in de strijd om lijfsbehoud in de 3e klasse B. Onder leiding van scheidsrechter Wiggers hielden beide ploegen elkaar langdurig in evenwicht. Tegen het eind van de eerste helft kwam Hauwert op voorsprong doordat Glenn Bot van de Valken een overtreding beging binnen het strafschopgebied en aanvoerder Lars Bakker de toegekende penalty uitstekend benutte. In de 59e minuut wist Sam Vroling met een ogenschijnlijk houdbaar schot de stand gelijk te trekken. Voor Hauwert het signaal om alles op de aanval te zetten en tot ontzetting van De Valken zorgde Lars Bakker middels een fenomenaal schot in de kruising voor de eindstand 2-1. Volgende week speelt Hauwert ‘65 weer thuis in de strijd om lijfsbehoud. Dat zal zijn tegen SC Dynamo uit Ursem, dat vandaag WSV 1930 uit Wormer met 3-1 versloeg.

HSV (Heiloo) - Spartanen opgeschort

De nacompetitiewedstrijd HSV-Spartanen, een duel om promotie naar de eerste klasse van het amateurvoetbal, ging vanwege een onderzoek van de tuchtcommissie van KNVB niet door. HSV gaf in de wedstrijd tegen Zaanlandia expres drie doelpunten weg. Door de regelgeving rond periodetitels leverde de 4-1 nederlaag HSV namelijk een plek in de nacompetitie op. Met Kolping Boys uit Oudorp als gedupeerde, waardoor zij protest hebben aangetekend bij de voetbalbond. Hangende dat onderzoek speelt HSV geen wedstrijden.

Spirit ‘30 - VVW 3-0

Hoogkarspel en omgeving was massaal uitgelopen om de wedstrijd tegen de Wervershovers bij te kunnen wonen. Maar liefst 1,5 duizend mensen waren op de wedstrijd afgekomen om te kunnen zien dat de thuisploeg op eenvoudige wijze promotie naar de 2e klasse wist te bewerkstelligen.

In de 9e minuut al opende het met veel overtuiging spelende Spirit de score. Aanvoerder Lennaert Bakker zorgde dat de 1-0 op het scorebord kwam te staan.  Dat herhaalde hij later in de wedstrijd na matig ingrijpen van de VVW-verdediging, waarna Jim Bouwhuis met 3-0 zorgde dat er feest gevierd kon worden in Hoogkarspel.

Live uitzending van´Sport op zondag´ elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s uitzending gemist.