Nieuwe belangstelling voor Missiehuis

12-06-2018

Voor het Missiehuis, dat al jaren leeg staat, heeft zich een nieuwe belanghebbende gemeld. De Stichting voor Persoonlijk Onderwijs onderzoekt de mogelijkheid om haar nieuwe school in Hoorn te vestigen in het Missiehuis.

De stichting wil in Hoorn een kleinschalige school voor Havo en VWO openen en is al langere tijd op zoek naar een geschikte locatie. Het maximaal aantal leerlingen voor deze school bedraagt 400. Door de kleinschaligheid wordt ernaar gestreefd de menselijke maat terug te brengen in het onderwijs. In 2019 hoopt de stichting te kunnen starten.

In de raadscommissie wordt vanavond overleg gepleegd over de manier waarop de school kan worden gehuisvest. Ook de finaciering ervan zal een onderwerp zijn. In het bestemmingsplan voor het gebied is onderwijs niet mee genomen.

Voor het Missiehuis en het gebied erom heen, bestaat al een uitgewerkt plan van bouwbedrijf Nijs. In dit plan wordt het Missiehuis verbouwd voor zorgappatementen en horeca. Op het omliggende terrein worden vier appartementencomplexen gebouwd.

Bron: Noordhollands Dagblad

 

Missiehuis Hoorn Missiehuis Hoorn