L’Arjolle wit en rood opnieuw winnaars bij Proefschrift en Perswijn

13-06-2018

Tijdens de twee belangrijkste Nederlandse wijnconcoursen – georganiseerd door The Wine and Food Association en Perswijn – zijn de witte en rode L’Arjolle van Wijn en Whisky speciaalzaak `t Fust uit Hoorn tot winnaar verkozen. De L’Arjolle Sauvignon-Viognier werd eind mei, tijdens de 30e Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie, gekroond tot beste witte huiswijn. In Perswijns Koopgids 2018 is de L’Arjolle Merlot-Cabernet 2017 verkozen tot beste rode wijn tot € 7,50.

 

Bij The Wine and Food Association en Perswijn worden alle deelnemende wijnen blind geproefd door een kundig panel van wijnjournalisten en sommeliers, dus zonder zicht op het flesetiket. Dat de witte en rode wijnen van L’Arjolle opnieuw in de prijzen zijn gevallen, bewijst eens te meer de solide kwaliteit van dit Zuid-Franse wijndomein.

 

Optimale blend

Beide wijnen zijn een mix van druivenrassen. De witte is gemaakt van sauvignon, viognier en een vleugje muskaat, de rode van cabernet en merlot. Wijnmaker François Teisserenc heeft jarenlang geëxperimenteerd om tot de ideale blend te komen. Hierdoor blinken de wijnen uit in een optimale balans tussen aromatische expressie, frisheid en een soepele smaak.

 

Uitstekende kwaliteit

De huiswijn is het visitekaartje van een wijnproducent. Dit hebben ze bij Domaine de l’Arjolle maar al te goed begrepen: dit domein levert wijnen van een uitstekende kwaliteit voor zeer bescheiden prijzen. Zo kosten de twee prijswinnende wijnen slechts € 6,95 per stuk. Het geheim? Optimaal rijpe druiven en jarenlange ervaring. Een combinatie die opnieuw dubbel en dwars werd beloond!

 

`t Fust maakt deel uit van Les Généreux: een samenwerkingsverband van Nederlandse wijnspeciaalzaken. Samen importeren zij Domaine de l’Arjolle wit en rood rechtstreeks van de producent.

larjolle_wit larjolle_wit
't Fust slijterij 't Fust slijterij