Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 17 juni

18-06-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Cees Valentijn, Arie Deijkers, Jacob Beerepoot en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden.

De competiewedstrijden zijn gespeeld. Wat rest zijn de wedstrijden om promotie en degradatie.

Hauwert - SC Dynamo 3-1

Voor het behoud in de 3e klasse streed Hauwert ‘65 zondag tegen SC Dynamo uit Ursem. Vanaf de allereerste minuut liet Hauwert er geen enkele twijfel over bestaan dat Dynamo met lege handen weggestuurd diende te worden. Dat resulteerde in de 17e minuut in een doelpunt van Sander Laan. Ondanks dat Dynamo er alles aan deed om de gelijkmaker te produceren kwam Hauwert in de 29e minuut toch op een 2-0 voorsprong. Lex Bakker kreeg na een fraaie solo een vrije trap, die op de paal belandde, maar de attente Jeroen Jansen tikte de bal alsnog tegen de touwen.

In de tweede helft zorgde Dynamo al snel dat de spanning weer terugkwam. Door een steekbal van Van de Velde werd Durak in de gelegenheid gesteld om in te tikken, waarmee de stand op 2-1 kwam. Na een uur spelen schoot Sander Laan alle hoop van Dynamo aan flarden door de 3-1 te maken, waarna Dynamo nog tot een schot op de onderkant van de lat kwam en Hauwert de wedstrijd rustig uit kon spelen.

Trainer Joep Groen gaf na afloop aan opgelucht, tevreden en trots te zijn. “Volkomen terecht dat we in de 3e klasse zijn gebleven” vertelde hij na afloop aan Jacob Beerepoot, de verslaggever van Radio Bontekoe ter plaatse.

VVW - Schoten 1-4

VVW is er niet in geslaagd om promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen. Schoten, de club uit Haarlem, bleek niet van zins daaraan mee te werken, hetgeen werd onderstreept door binnen 10 minuten al twee gele kaarten aan de broek te hebben. In de eerste helft wisten de beide teams niet tot scoren te komen. Wel zag de scheidsrechter nog een handsbal van een Schotenspeler op de doellijn over het hoofd en ook een handsbal van de Schotenkeeper buiten zijn strafschopgebied.

In de 54e minuut kwam Schoten na een corner op een 0-1 voorsprong. VVW rechtte de rug en Tom Smit trok dan ook terecht met een afstandschot de stand gelijk. Dat bleek het laatste wapenfeit van VVW. Geleidelijkaan voerde Schoten daarna de score op tot 1-4, waardoor VVW ook volgend seizoen in de 3e klasse zal spelen, waarbij de Wervershovers er al weer naar uit bleken te zien om de wedstrijden tegen Texel te spelen, dat het nieuwe seizoen uit zal komen in dezelfde klasse.

Live uitzending van´Sport op zondag´ elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s uitzending gemist.