Zanger Robby Valentine mishandeld

21-06-2018

Zanger Robby Valentine is gisteren op straat in Hoorn uit het niets uitgescholden en mishandeld. Valentine is voor driekwart blind en brengt zijn 6-jarige dochter dagelijks met de trein naar school. Gisteren ging het mis; hij werd uitgescholden voor “homo” en “zemmer” (straattaal voor flikker) en achtervolgd vanaf treinstation Hoorn Kersenboogerd. 


Toen ze bij de school van het meisje aankwamen, sprak hij met twee vaders die bereid waren om met hem terug te lopen naar de trein. ”Om erger te voorkomen”, legt Valentine uit op Facebook. Op weg naar het station kwamen ze de jongens tegen die hem eerder uitscholden. Toen één de vaders de jongens aansprak op hun gedrag, ging het mis: Valentine kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Ook één van de vaders moest het met een bloedneus bekopen. Daarna gingen de daders er rennend vandoor. De zanger zal aangifte doen.

Marlies Schuitemaker, de vrouw van Robby, vertelt: ”Al jaren wordt Robby op straat uitgescholden, mede omdat hij er natuurlijk opvallend uitziet, het is de hoofdreden geweest dat wij vanuit Almere verhuisd zijn naar West-Friesland.” Robby vult aan: “Als ik vanwege mijn uiterlijk uitgescholden word, ben ik gewend er alleen voor te staan. De vaders die ten hulp schoten en de vele reacties die op Facebook binnenkomen zijn hartverwarmend en doen mij heel erg goed.

Afgelopen weekend presenteerde Valentine zijn nieuwe album ‘The Alliance’ in een volle zaal in P3, Purmerend. Met songs als ‘Remember Who You Are’ en ‘Soldiers Of Light’ draagt Robby meer dan ooit een boodschap van tolerantie uit en roept hij de luisteraar op om trouw te blijven aan zichzelf. Iets waar hij zelf gedurende zijn hele carrière de belichaming van is en hij gister helaas voor het eerst in zijn leven met klappen heeft moeten bekopen.

unnamed (15) unnamed (15)
unnamed (16) unnamed (16)