Veranderende dienstregeling, verbetering van service

22-06-2018

Met ingang van zondag 22 juli 2018 zullen er diverse wijzigingen plaatsvinden in de routes en dienstregeling van de buslijnen in Noord-Holland Noord (regio’s Alkmaar, Den Helder, Hoorn, Schagen en Texel). ?Daarnaast verbeteren wij onze service en informatievoorziening naar de reiziger toe. We zetten de belangrijkste wijzigingen graag even op een rij.

 

Flexibel OV: reizen wanneer je wilt met Overal Flex

In bepaalde gebieden introduceert Connexxion flexibel openbaar vervoer onder de naam: Overal Flex meer mogelijkheden om te reizen wanneer je wilt. Eenvoudig reserveren van je rit via de Overal app of telefonisch en je reist van de halte naar het dichtstbijzijnde OV-knooppunt (centrumhalte of station). Gewoon betalen met je OV-chipkaart tegen regulier OV-tarief. Geen onnodige wachttijden bij de halte en altijd een zitplaats. 

 

Op www.connexxion.nl/overal (http://www.connexxion.nl/overal) 

selecteer je de regio en vind daar een beschrijving van de belangrijkste wijzigingen per lijnnummer. Dan weet je gelijk wat er mogelijk gaat veranderen per 22 juli. Wel zo makkelijk. 

 

Nieuwe bussen

Om nog meer comfort te bieden, komen er ook nieuwe bussen bij. Uitgevoerd in een frisse eigentijdse wit/groene (Overal) uitstraling. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Zo worden er al direct bij de start op 22 juli a.s. elektrische midibussen (BYD) ingezet. In de concessie zullen er in totaal 83 zero-emissie bussen gaan rijden, waardoor de CO2-uitstoot met meer dan 50% vermindert.

 

Verbetering reizigerscommunicatie, nieuwe reisproducten

Bij start nieuwe concessie gaan wij lijnkleuren gebruiken. Hiermee worden lijnen en bundels van lijnen voor de reiziger herkenbaarder. Deze kleur zal niet alleen op de bus te zien zijn, maar ook op bijvoorbeeld de reisplanner (op connexxion.nl), de halteborden en de lijnennetkaarten. Dit maakt de reis, zeker voor mensen die incidenteel met de bus reizen, makkelijker. Daarnaast kunnen reizigers gebruikmaken van de Stappover, een handige app waarmee de reiziger zelf zijn overstap kan regelen. De app herkent automatisch in welke bus je zit en geeft aan op welke haltes er een overstap mogelijk is. Als de aansluitende bus kan blijven wachten, dan zie je dat direct. Anders verschijnt de eerstvolgende overstaptijd in beeld. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Doel is om de reisproducten meer aan te laten sluiten bij de behoeften en wensen van zo veel mogelijk reizigers. Daarom starten wij met een aantal nieuwe reisproducten waaronder het Overal Abonnement en de Dagkaart Senior.

 

Met het Overal Abonnement kun je onbeperkt voor € 99 per maand reizen met de bussen van Connexxion in de concessie Noord-Holland Noord. Voor jeugd geldt een reductietarief van € 75 per maand. 

Speciaal voor 65+ reizigers die incidenteel met de bus reizen introduceren wij de Dagkaart Senior. Voor € 5 de hele dag reizen buiten de spitsuren. (voor de voorwaarden zie de website: www.connexxion.nl/overal (http://www.connexxion.nl/overal)).

 

We hebben wat te vieren

Uiteraard zijn wij erg blij dat wij ook de komende jaren het vervoer in de regio Noord-Holland Noord mogen blijven verzorgen. En dat moet gevierd worden! Daarom worden er in de komende maanden verschillende leuke acties opgezet. Zo kunnen inwoners van de regio Noord-Holland Noord een ticket aanvragen waarmee zij op zondag 29 juli a.s. gratis met de bus mogen reizen. Aanmelden voor deze actie kan vanaf maandag 23 juli aanstaande via www.connexxion.nl/overal (http://www.connexxion.nl/overal).

 

Connexxion-logo Connexxion-logo