Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 24 juni

24-06-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Cees Valentijn, Arie Deijkers, Jacob Beerepoot en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden.

De competiewedstrijden zijn gespeeld. Wat rest zijn de wedstrijden om promotie en degradatie.

SV Hillegom - Spartanen 2-0

Spartanen mocht na een ongewenst lange periode van stilstand eindelijk weer de grasmat betreden. Niet zoals aanvankelijk gepland tegen HSV uit Heiloo, dat vanwege wedstrijdbeïnvloeding punten in mindering had gekregen en daardoor niet langer mee kon doen om de promotie/degradatiewedstrijden. Wel dus tegen eersteklasser Hillegom, dat er gelijk in de eerste minuut geen enkele twijfel over liet bestaan dat het er alles aan wilde doen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Niels de Jong tekende voor de openingstreffer. Gaandeweg de wedstrijd werd duidelijk dat Spartanen het niet zou gaan redden tegen het solide spelende Hillegom. De 2-0 zou dan ook niet lang op zich laten wachten. Een lange bal van Jesper van Tricht belandde bij Ryan Aidan die op bekwame wijze zorgde dat de 2-0 op het scorebord kwam. Verslaggever Jacob Beerepoot die namens Radio Bontekoe de wedstrijd volgde en daarvan live verslag deed trof de overeenkomst tussen deze Ryan Aidan en de oud-Ajaxspeler Jesper Olsen en sprak de verwachting uit dat deze uiterst effectief spelende dribbelaar voor volgend seizoen wel eens weggekaapt zou kunnen worden door een andere club.

In de stand kwam geen wijziging meer en dus blijft Spartanen volgend seizoen spelen in dezelfde klasse als dit jaar.

Waterwijk - SC Dynamo

Na de nederlaag tegen Hauwert verleden week lukte het Dynamo ook tegen Bergen niet om handhaving veilig te stellen. De laatste kans was zondag tegen Waterwijk uit Almere. Dat leek de eerste helft helemaal goed te komen. Dynamo kwam na een half uur op een verrassende 0-1 voorsprong, hetgeen tevens de ruststand was. In de tweede helft kwam Waterwijk al snel op gelijke hoogte. Heel lang wist Dynamo de Almeerders nog van zich af te houden, maar in de 80e minuut sloeg Waterwijk toch weer toe, hetgeen ze vijf minuten later herhaalden, zodat de eindstand 3-1 werd. Spijtig voor het vanwege deze nederlaag degraderende Dynamo, dat volgend seizoen zal uitkomen in de 4e klasse.

Live uitzending van´Sport op zondag´ elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s uitzending gemist.