Beantwoording vragen over huisvesting reddingsbrigade Notwin

06-07-2018

Fractie PvdA,  A. Wegner

Geachte heer Wegner,

 

U heeft vragen gesteld over de huisvesting van reddingsbrigade Notwin. In deze brief leest u de antwoorden op uw vragen.

Vraag 1: Was Wethouder Tap inderdaad al enige tijd op de hoogte van dit probleem en wat heeft hij tot op heden gedaan om te voorkomen dat Notwin per 1 juli a.s. op straat staat?

Antwoord: Wethouder Tap is op de hoogte van dit probleem en heeft ook meteen actie ondernomen. Nadat Notwin hem op 16 maart 2018 informeerde over de formele huuropzegging, heeft hij direct de verhuurder gebeld. Deze heeft hem toegezegd dat Notwin er niet op 1 juli uit hoeft, zodat de gemeente de tijd heeft om samen met Notwin naar alternatieven te zoeken. We hebben dit antwoord van de verhuurder ook aan Notwin gecommuniceerd, dus Notwin weet hiervan. 

 

Vraag 2:  Notwin vertelt ons dat een nieuwe basis in de Grashaven wordt genoemd als mogelijk alternatief, maar hoe realistisch is dit en op welke termijn zou dit gerealiseerd kunnen worden?

Antwoord:  Dat klopt. Samen met Notwin hebben we de eerste gesprekken hierover gevoerd met de Grashaven. We zijn een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van de locatie. Dit alternatief is niet op korte termijn beschikbaar. We venvachten dat het minimaal een jaar duurt om daar een nieuwe locatie te kunnen realiseren. Daarom werken we met Notwin ook aan een noodoplossing. Dit voor het geval Notwin de huidige locatie moet verlaten, en een nieuwe locatie nog niet beschikbaar is. Zo zorgen we er samen voor dat de reddingsbrigade te allen tijde hun activiteiten kan blijven uitvoeren.

 

Vraag3: Het lijkt ons het beste om Notwin voorlopig op de oude locatie op het Visserseiland te houden, totdat er een nieuwe locatie gerealiseerd is, die aan alle eisen voldoet. Is de wethouder dit met ons eens en wat kan hij in deze fase nog doen om uitzetting te voorkomen?

Antwoord:  Wij vinden het ook het beste als Notwin op de oude locatie kan blijven totdat er een nieuwe locatie is gerealiseerd. In de tussentijd werken we aan een noodoplossing en een structurele oplossing. De wethouder houdt contact met de verhuurder over de toezegging.

 

Met vriendelijke groet,

Burgemeester en wethouders van Hoorn

de secretaris

de burgemeester

Gemeente Hoorn logo Gemeente Hoorn logo
notwin-logo notwin-logo