Mooi Kersenboogerd

18-07-2018

Het imago van de Hoornse wijk Kersenboogerd moet worden verbeterd. Verpaupering moet worden aangepakt. Te vaak is de wijk negatief in het nieuws, terwijl er ook hele mooie dingen gebeuren. Bewoners aan de Groef hielden het niet uitsluitend bij klagen hierover, maar zijn daadwerkelijk aan de slag gegaan. Onder het motto ’Samen de buurt verbeteren’ is op Facebook de ’Groep Groef e.o.’ opgericht. Op die pagina worden de activiteiten en successen gemeld.

Het meest recente idee voor verbetering van de wijk dat op de Facebookpagina te vinden is, komt van Mike Eveleens, bewoner van de Kersenboogerd en bekend van diverse West-Friese media instellingen.

Gedeeld van de site ’Hoorn, voor een mooie stad’, legt hij zijn idee uit. De essentie is dat hij een aantal wijkbewoners - minimaal 5, liefst 10 - van verschillende culturen op hun favoriete plekje in de wijk, op video hun positieve verhaal wil laten vertellen. Met vragen als ”Waarom is jouw woonwijk zo belangrijk voor jou? Wat vind je leuk aan jouw woonwijk? Wat kun jij bijdragen om jouw woonwijk leefbaarder te maken?”, verwacht Eveleens een positief effect te bereiken.

Als minimaal 250 mensen het idee steunen, gaat het door. De teller staat op het moment van publicatie van dit HoornGids bericht op 104. Er moet dus nog wel even bijgestemd worden! Je kunt stemmen op het idee van Mike Eveleens op de site vooreenmooiestad.nl (http://vooreenmooiestad.nl/projects/het-mooie-kersenboogerd).   

Aagje Dekenplein Aagje Dekenplein

Reacties
Reactie: (Mike )
2-9-2018, 19:08
Het zou mooi zijn als de groep groef eens alles in eerlijkheid verteld . ze vertellen niet dat heel veel bewoners niks hebben gekregen of geholpen worden . daarbij is het in de straat Groef zo erg geworden dat mensen letterlijk weg gepest worden ,want als je het ergens niet mee eens bent dan hoor je er niet meer bij ,en word je zwart gemaakt en zelfs uitgescholden . daarbij gaan ze heel ver met laster en smaad . ga eens met heel de buurt praten dan kan u er achter komen hoe dit kleine groepje letterlijk mensen kapot maken of proberen kapot te maken !!! Het is triest dat de gemeente dit niet ziet of niet wil zien ! Een man die vecht met een vrouw en al jaren lang overlast brengt in de straat ,die zit nu in de groep groef ???? Daar waar al heel veel keer politie is geweest de afgelopen jaren . en als het echt zo een suc6 was geweest dan had er de afgelopen bbq niet een handje vol mensen gezeten . heel die groep bestaat uit leugens waardoor mensen met spoed willen verhuizen . hier mede is Marian en Tenatte debet aan ! Dus zo leuk gaat het allemaal niet hoor ,waarvan veel bewijzen zijn . ik ga ook als vertegenwoordigen van deze groep bewoners die hier niet meer leuk wonen de pers opzoeken en we nemen een advocaat in handen . Mvg Mike