Start nieuwe busconcessie regio Noord-Holland Noord

19-07-2018

Aanstaande zondag start de nieuwe concessie Noord-Holland Noord (regio’s Alkmaar, Den Helder, Hoorn, Schagen en Texel) en zal er volgens een nieuwe, verbeterde dienstregeling gereden worden. En dat niet alleen! We verbeteren ook onze service en informatievoorziening naar de reiziger toe. Aanstaande zondag gaan ook de nieuwe Overal app en website www.overal.nl live

Samen komen we Overal: nieuwe website en nieuwe app

Naast de vertrouwde buslijnen van Connexxion en de toevoeging van een flexibel OV-systeem waarbij er gereden wordt als reizigers dit willen, kent de regio Noord-Holland Noord een verscheidenheid aan nog veel meer lokale initiatieven zoals de buurtbussen en de Hugohopper etc. Voor reizigers in de regio werpt dit gevarieerde aanbod soms drempels op en niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheden. Daarom introduceren wij Overalhét mobiliteitsplatform voor reizen in Noord-Holland Noord. Connexxion als aanjager van dit platform wil ervoor zorgen dat alle vormen van vervoer (lees: mobiliteit) binnen Noord-Holland Noord via dit platform aangeboden wordt. Uiteraard zullen wij daarom de komende jaren ook actief de samenwerking met andere vervoerders en mobiliteitsaanbieders gaan opzoeken.

Ons doel: de reiziger de weg binnen het totale vervoeraanbod in de regio wijzen en ervoor zorgen dat reizen zo laagdrempelig en uitnodigend wordt.

Vanaf aanstaande zondag kan de reiziger voor zijn reisadvies en het reserveren van Overal Flex terecht op www.overal.nl of de Overal app.

Flexibel OV: reizen wanneer je wilt met Overal Flex

In bepaalde gebieden introduceert Connexxion flexibel openbaar vervoer onder de naam: Overal Flex. Hiermee is het mogelijk om te reizen wanneer je wilt. Eenvoudig reserveren van je rit kan via de Overal app of telefonisch (088- 6000 981) en je reist van de halte naar het dichtstbijzijnde OV-knooppunt (centrumhalte of station). Betalen kan met je OV-chipkaart tegen het reguliere OV-tarief. Zo zijn er dus geen onnodige wachttijden bij de halte en heb je altijd een zitplaats.

Vanaf 19 juli is het alvast mogelijk om telefonisch (088-6000 981) een rit te boeken voor 22 juli en daarna.

We hebben wat te vieren!

We zijn erg blij dat we ook de komende jaren het vervoer in de regio Noord-Holland Noord mogen blijven verzorgen. En dat moet gevierd worden! De komende maanden worden er daarom verschillende leuke acties opgezet. Te beginnen met de gratis reizen campagne waarbij inwoners van Noord-Holland Noord een ticket kunnen aanvragen waarmee zij op zondag 29 juli a.s. gratis met de bus mogen reizen. Aanmelden voor deze actie kan vanaf maandag 23 juli aanstaande via www.overal.nl (http://www.overal.nl). 

Bussen van Connexxion Bussen van Connexxion