Dierenbuddy in Hoorn zoekt cliënten

23-07-2018

Dierenbuddy is een initiatief van de afdeling preventie van De Dierenbescherming. Recent is deze afdeling, gerund door vrijwilligers, ook in de gemeente Hoorn opgestart. Dierenbuddy richt zich op ouderen of chronisch zieken met huisdieren, die hulp nodig hebben bij de zorg voor deze dieren en zelf niet de financiële middelen hebben om hulp ‘in te kopen’.

Zo lang mogelijk van dier genieten

Met het ouder worden nemen vaak de functiebeperkingen toe waardoor het steeds moeilijker wordt in de benodigde zorg voor het huisdier te voorzien. Vaak komt daarbij dat het sociale netwerk kleiner wordt waardoor de mogelijkheid om op familie, vrienden of kennissen terug te vallen voor hulp geen optie meer is. Terwijl het hebben van een huisdier vaak enorm belangrijk voor hen is. Met de hulp van Dierenbuddy kunnen mens én dier zo lang mogelijk van elkaars gezelschap genieten ook in een zorginstelling waar huisdieren zijn toegestaan.

Ondersteuning door dierenbuddy

De vrijwilligers van Dierenbuddy ondersteunen deze mensen door te helpen bij de verzorging voor hun huisdier. Te denken valt aan praktische hulp zoals het verschonen van de kattenbak, het verschonen van de vogelkooi, een lange wandeling met de hond maken, naar de dierenarts gaan en eventueel opvang voor het dier te regelen, indien de situatie daarom vraagt. Op deze manier hoeven dier en baasje niet gedwongen van elkaar gescheiden te worden.

Cliënten gezocht

Kent u iemand in uw omgeving of bent u zelf chronisch ziek of te beperkt in uw bewegingen, neem dan contact op met ons op via telefoonnummer 088 811 3390 of stuur een mail naar: dierenbuddy.hoorn@dierenbescherming.nl (mailto:dierenbuddy.hoorn@dierenbescherming.nl). De coördinator Dierenbuddy Hoorn neemt dan contact op om te kijken wat Dierenbuddy voor u kan betekenen.

Dierenbuddy Dierenbuddy