Informatieavond Jenaplanonderwijs

ingevoerd op 10-2-2006

“De Pontonnier” is een Jenaplanschool in Risdam-Zuid.
Vertrekpunt voor ons onderwijs is de ontwikkeling van het individuele kind. Binnen het jenaplanonderwijs wordt les gegeven vanuit vier pedagogische situaties: gesprek, spel, werk en viering.  Naast kennisoverdracht is voor ons de sociaal-emotionele ontwikkeling heel belangrijk en daar besteden wij dan ook ruim aandacht aan in de “kanjertraining”. Leren samenwerken, voor zichzelf op  komen en verantwoording durven nemen zijn vaardigheden waarmee we de kinderen willen voorbereiden op de maatschappij. Het leren van deze vaardigheden gaat heel vanzelfsprekend in de stamgroepen, die uit verschillende leeftijden zijn samengesteld.
De Pontonnier is een kleine school ( 8 groepen)  en staat voor een pedagogisch klimaat waarin kinderen zich veilig kunnen voelen en dat gekenmerkt wordt door zelfverantwoordelijkheid, aandacht voor elkaar binnen de leefwerkgemeenschap en ruimte voor eigen initiatief tijdens wereldoriënterende activiteiten. Daarnaast is samen vieren een van de pijlers van het jenaplanonderwijs en dat maakt naar school gaan ook heel gezellig!
Bent u geïnteresseerd in het onderwijs zoals dat bij ons op school vorm krijgt, dan bent u van harte welkom op onze informatieavond op woensdag 1 maart a.s. U kunt tussen 19.00 uur en 21.00 uur vrij binnen lopen. Leerkrachten en ouders staan voor u klaar om u te informeren over onze school. De volgende morgen (donderdag 2 maart) zullen leerlingen rondleidingen door de school verzorgen.
Dit gebeurt tussen 9.00 uur en 11.00 uur.
Het adres van de Pontonnier:  Ark 2 te Hoorn.